Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PRVA VEČERA NA VISU

Na početku sezone domaćica išla na sigurno i osvojila visokih 38 bodova: 'Kako god pripremite jastoga, uvijek će ostati kralj!'

Viški tjedan u showu 'Večera za 5 na selu' započeo je s opuštenom ekipom, veselom atmosferom, fantastičnom spizom i visokim ocjenama!

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 29.3.2021. u 21:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ugostiteljica Jasna Bralić otvorila je 13. sezonu RTL-ove kulinarske emisije 'Večera za 5 na selu', koja se ovaj tjedan odvija na otoku Visu, točnije njegovoj južnoj strani u naselju Rukavac. Jasna je za prvu ovotjednu večeru pripremila ukusan tradicionalan jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Kremozna dubina, glavnog jela Crveno more i deserta Žuti biser, a u goste su joj došli kuharica Kristina Žižić, umirovljeni ugostitelj Ivan Madunić, kemijska tehničarka Darka Rakić te kći večerašnje domaćice - Katarina Bralić, koja radi kao domaćica na brodovima.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Jasna je jela napravila brzo i s lakoćom, a gosti su se počeli upoznavati na putu do Rukavca. Kombi je prvo pokupio ženski dio ekipe, a zadnji je došao Ivan i odmah zadovoljno komentirao: „Lipo mi vas je vidit! Očekiva sam par starih baba s dva viklera.“ A kad su se svi skupili, Katarina je ostatku ekipe otkrila da idu na večeru kod njezine mame, koja je goste dočekala dobro raspoložena i ponudila ih domaćom rogačicom, višnjevačom i travaricom. „Aperitiv je bio dobar i osjeti se da je domaći, čak sam ga i ponovio“, rekao je Ivan, a i ostatku ekipe se svidio tako da su svi popili po dvije čašice.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Uskoro su počeli su s gozbom i domaćica je iznijela prvo jelo - rižoto od lignji. „Rižoto je lijepo izgledao, bilo je ukusno“, rekla je Kristina, a Katarini i Ivanu bilo je odlično. „Mogao je malo bolje izgledati, ali bio je jako ukusan pa mi to nije smetalo“, komentirala je Darka, a Ivan dodao: „Bilo je upravo ono što sam očekivao!“

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nakon pohvala za rižoto od lignji Jasna je poslužila brudet od jastoga. „Izgledalo je prilično jednostavno, mislim da je falilo malo dekoracije“, rekla je Darka, a Ivan je nastavio zabavljati dame vicevima o plavušama. „Imam dosta dobar repertoar viceva, ali malo su nezgodni za televiziju“, rekao je ugostitelj i nastavio uživati u jastogu. „Očistim ga ko zub vrimena.“ I ostali su uživali u glavnom jelu, a Kristina je zaključila: „Prsti su se lijepili; bilo je ukusno i fino.“

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Na red je došao desert - rožata. „Izgledalo je dalmatinski, a karamela je bila ludilo“, rekla je Kristina, a Darka dodala: „Malo je ona naranča poklopila sve.“ Gosti su se toliko najeli da većina nije mogla do kraja pojesti desert, ali svima im se svidio. „Ukusno, nije zagorio, Jasna je napravila sve što je tribala za taj kolač“, komentirao je Ivan. Potom su stigli zabavljači i svi su zapjevali.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Večera je bila jako uspješna, komplimenti su frcali na sve strane, a ocjene su naposljetku izgledale ovako: Darka je dala devetku jer je imala malu zamjerku - jastog je trebao biti malo bolje kuhan, Ivan je također dao ocjenu devet zato što je Jasna išla na sigurno i pripremila jastoga, Kristina je dala desetku jer joj je sve bilo ukusno i jako fino, baš kao i Katarina, koja je dala ocjenu deset zato što joj se svidjelo sve što je njezina mama pripremila.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Jasnu su gosti nagradili visokim ocjenama, a kakva će biti ona u toj ulozi te što će sutra pripremiti profesionalna kuharica Kristina - ne propustite pogledati u novim epizodama 'Večere za 5 na selu' od ponedjeljka do petka u 20 sati na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SVE ZNAMO

IMAMO ODGOVOR! Martina za RTL.hr otkrila tajnu svojih trepavica: 'One su moj zaštitni znak'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba