Večera za 5

Najbolji recepti prvog tjedna 'Večere za 5 na selu': Jastog gospođe Jasne za prste polizati!

Jasna Bralić prva je kandidatkinja koja je ove sezone kuhala 'Večeri za 5 na selu'. A osim toga, Jasna je i pobjednica prvog tjedna! njezin jastog oduševio je sve goste i odnio najbolje ocjene. Njezine recepte donosimo u nastavku!

RTL.hr
05.04.2021 09:00

Predjelo: rižoto od liganja

Image 4866662 (auto)

Sastojci:

- lignje

- riža

- crveni luk

- pasata

- češnjak

- maslinovo ulje

- sol

- papar

- peršin

Postupak:

Lignje očistiti i narezati. Na maslinovu ulju prodinstati luk te dodati pasatu, češnjak, sol, papar i lignje. Dodati malo vode te pustiti da se krčka oko sat vremena. Na kraju dodati malo sjeckanog peršina. Ukuhati rižu uz stalno miješanje te pred kraj dodati malo maslaca.


Glavno jelo: brudet od jastoga

Image 4866660 (auto)

Sastojci:

- jastog

- crveni luk

- rajčica

- maslinovo ulje

- češnjak

- peršin

- sol

- papar

- bijelo vino

Postupak:

Na maslinovu ulju prodinstati luk, dodati rajčicu i dinstati dok se rajčica ne raspadne. Dodati češnjak, peršin, sol i papar. Jastoga narezati na komade i ubaciti da se dinsta. Zaliti bijelim vinom i kuhati još 15 minuta. Nakon toga izvaditi komade jastoga, a umak propasirati te vratiti komade unutra. Poslužiti uz tjesteninu.


Desert: rožata

Rožata

Sastojci:

- 1 l mlijeka

- 30 dg šećera

- 10 jaja

- korica limuna

- vanilin šećer

Postupak:

U mlijeko ukuhati šećer i pustiti da se ohladi. Jaja izmiksati, dodati koricu limuna i vanilin šećer te spojiti sa smjesom mlijeka i šećera. U tavi napraviti karamel od šećera, uliti u zdjelice te na to staviti smjesu od mlijeka i jaja. U veću posudu uliti vodu te na to posložiti zdjelice. Peći u pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Rožatu okrenuti na tanjur i ukrasiti kriškom naranče po želji.