Play ponuda
Play ponuda
SRETNO!

Najbolju kuharicu i domaćicu koja će osvojiti 5000 kuna sada tražimo na području Podravine

Ovaj tjedan u 'Večeri za 5 na selu' gledat ćete kulinarske majstorije pet kandidatkinja iz Podravine: komercijalistice Ružice, domaćice Lidije, kuharice Željke, medicinske sestre Ivane i umirovljenice Jadranke.

Image

Večera za 5 na selu

RTL.hr/ 15.5.2022. u 10:30
Play ponuda

RUŽICA ANUŠIĆ

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Iz Đurđevca dolazi 31-godišnja komercijalistica Ružica Anušić, koja ima i kafić, a u slobodno vrijeme voli putovati. U popularni kulinarski show prijavila se ponajprije zbog zabave i druženja te kako bi doživjela i to iskustvo zato što joj se jako svidjelo sudjelovati u još jednoj RTL-ovoj emisiji - 'Dođi, pogodi, osvoji!'. Ružica kaže kako najradije spravlja jela kontinentalne kuhinje, a od toga najviše voli gulaše i razna variva. Omiljeno joj je jelo tjestenina, a kad kuha, voli da joj je sve čisto i nadohvat ruke te posebno mora paziti kako ne bi pretjerala sa soli. Iskreno kaže kako joj u 'Večeri za 5 na selu' najviše smeta kad kandidati ocjenjuju gluposti umjesto same hrane te obećava da će ocjenjivati pravedno i pošteno.

LIDIJA DOMBAJ

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Domaćica Lidija Dombaj ima 57 godina i dolazi iz mjesta Sigetec pokraj Koprivnice. Za sebe kaže da je tradicionalna, vrijedna i vesela osoba, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se zbog druženja i promocije sela. Ima puno domaćih životinja (psi, mačke, kokoši, zečevi...), uhodanu proizvodnju graha, mahuna, cvijeća (ima plastenike), sadnica povrća i ostalih ratarskih kultura. Aranžerka je cvijeća, kuhala je po svadbama tako da je vješta u spravljanju raznih vrsta domaćih kolača. Lidija najviše voli domaću tradicionalnu kuhinju, juhe su joj omiljeno jelo, a svojom najvećom vrlinom prilikom spravljanja jela smatra to što uvijek kuha s domaćim namirnicama.

ŽELJKA VOŠKAN

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Iz Đurđevca stiže i 36-godišnja Željka Vokšan, po zanimanju kuharica koja je trenutačno zaposlena kao poslovođa jedne trgovine. Za sebe kaže da je društvena i uvijek dobro raspoložena, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila zato što se voli družiti i upoznavati nove ljude. Osim kuhanja, bavi se slikanjem, pjevanjem i plesanjem. Željka voli sve kuhinje i kuha svašta, kaže da je brza i snalažljiva kuharica, a svojom najvećom manom prilikom spravljanja jela smatra to što mora biti sama dok kuha, drugi je ometaju čak i kad joj žele pomagati. Kaže kako joj nije toliko važna pobjeda, a u slučaju kritika nada se kako će se uspjeti suzdržati od nepotrebnih komentara.

IVANA ZVONAR

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Medicinska sestra Ivana Zvonar dolazi iz Đurđevca, ima 24 godine i na nagovor supruga prijavila se u 'Večeru za 5 na selu'. U svoje slobodno vrijeme, osim što provodi vrijeme s obitelji, uživa gledajući filmove i serije te ispijajući kave s prijateljicama. Za sebe kaže da je izravna i komunikativna osoba tako da sigurno neće imati problema izraziti svoje mišljenje i stav. Ivana preferira tradicionalnu kuhinju, najčešće spravlja razne juhe, krvavice, pohano meso i mlince, a voli jesti samo domaću hranu. Brzopletost i to što ne kuha sve točno prema receptima smatra svojom najvećom manom prilikom kuhanja.

JADRANKA LAKUŠ

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Koprivničanka Jadranka Lakuš ima 66 godina, po zanimanju je ekonomistica, no trenutačno je u mirovini. U 'Večeru za 5 na selu' prijavila se zato što voli izazove, kuhati i isprobavati nove recepte, a za sebe kaže da je društvena, optimistična, vedra i iskrena. Predsjednica je Društva Naša djeca Koprivnica - dobrovoljne, nevladine, neprofitne, edukativne i humanitarne udruga građana, roditelja i prijatelja djece. U slobodno vrijeme pravi likere, sokove, džemove, volontira na projektima za djecu i aktivna je u udruzi Sigečko srce. Najčešće kuha tradicionalna podravska jela, a ponekad kombinira podravsku i istarsku kuhinju (vrganji sa šparogama, istarska maneštra s biljem i podravskom slaninom). Omiljeno joj je jelo pečena patka s mlincima, a svojom najvećom vrlinom prilikom pripreme jela smatra to što u kratkom vremenu može skuhati jela za velik broj ljudi.

Kulinarski show 'Večera za 5 na selu' gledajte od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
A FINALE JE PRED VRATIMA...

Parovi nisu oduševljeni prijašnjim natjecateljima, a Martina i Ismael napustili show!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽIVAJTE

Kod Maje je najviše pohvala bilo za desert: Donosimo recept za čokoladnu rapsodiju s narančom

Play ponuda

Više s weba