sastojci za predjelo:
2 kruha
maslinovo ulje
češnjak
100 g dimljenog sušenog mesa (domaće)
375 g mozzarelle
bosiljak
500 g cherry rajčice
aceto balsamico
50 g maslina
50 g rikole
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva. Svaku fetu kruha namazati mješavinom maslinova ulja, češnjaka i papra. Na fete stavljati dimljeno sušeno meso i mozzarellu te začiniti himalajskom soli i bosiljkom. Na to staviti još cherry rajčice i dodati kap maslinova ulja i aceta balsamica. Bruskete položiti na papir za pečenje pa staviti u pećnicu na 8 minuta da se kruh lagano zapeče. Jesti još toplo.
sastojci za glavno jelo:
2,5 kg teletine
sol, papar
200 g pancete
100 g tvrdog sira
100 g kulena
žlica masti
1 kg krumpira
2 mrkve
2 crvene paprike
2 luka
1 dl bijelog vina
rastopljeni maslac
500 g šampinjona
50 g tvrdog sira i mozzarelle
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva. Teletinu, najbolje teleći but, rastvoriti u jedan veliki komad te očistiti od masnoće. Dobro začiniti s obje strane (sol i papar). Redati pancetu, ribani sir te kulen. Roladu zavezati dužim komadom špage. U pekač staviti roladu i žlicu svinjske masti te ubaciti u pećnicu na sat vremena. U međuvremenu očistiti povrće i nakon što prođe jedan sat, u pekač dodati i povrće te peći još 1 i 30 minuta. Kada izvadite meso i povrće, roladu premazati rastopljenim maslacem te ostaviti 20-ak minuta da se ohladi.
Šampinjone oprati, izdubiti te dodati mozzarellu i tvrdi sir narezane na sitne komade. Posoliti, posložiti na tepsiju te peći na 180 stupnjeva 15-ak minuta.
sastojci za desert:
200 g keksa
100 g maslaca
200 g grčkog jogurta
100 g krem sira
150 g slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
500 g šumskoga voća
3 žlice šećera
Izmrviti kekse, dodati rastopljeni maslac, rasporediti u čaše pa staviti u hladnjak. Izraditi slatko vrhnje i šećer u prahu. Posebno pomiješati grčki jogurt i krem sir pa dodati u tučeno vrhnje. Kremu dodati na pripremljenu podlogu od keksa pa ponovno sve vratiti u hladnjak na najmanje sat vremena. Šumsko voće i šećer kuhati na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Ostaviti da se ohladi pa ohlađeno rasporediti po kremi. Vratiti u hladnjak do posluživanja.