Play ponuda
Play ponuda
ČESTITKE!

Najmlađi kandidat osvojio gotovo maksimalan broj bodova - tri desetke i devetku!

U slavonskom tjednu u 'Večeri za 5 na selu' ponovno smo u Slavonskom Brodu, a današnji je domaćin bio Marin Ćosić.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 8.10.2020. u 21:05
Play ponuda

Student strojarstva za goste je pripremio predjelo naziva Hladno i mokro, glavno jelo Plivajuća teletina te desert Plavkasta poslastica.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Marin Ć. dočekao je goste u dvorištu. „Bio je to srdačan i lijep doček“, rekla je Milka, a potom ih je domaćin ponudio aperitivima: šljivovicom, medovačom, likerom od borovnice i višnjevcem. „Domaćin je bio odličan; opušten, dobar, nisam se tome ni nadala jer je tako mlad“, rekla je Marija Vukoja, a i Mariji Pitlović sve je bilo odlično.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Čim su sjeli za stol, komentirali su dekoraciju koja im se jako svidjela, a uskoro je domaćin donio prvo predjelo - hladnu salatu s kulenom i šunkom, a uz to je poslužio još kulena. „Salata mi je bila izvrsna, a o kulenu se nema što pričati, kulen je kralj Slavonije“, rekla je Marija P., a Marija V. komentirala je kako joj je ipak malo žestok. „Mrak je, ali još malo gorim“, dodala je.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Drugo predjelo bila je juha od kukuruza. „To nisam nikad jela“, rekla je Milka, a domaćin joj je otkrio kako je spravljana prema receptu njegove strine i da to jako voli jesti. „Slavonija je puna kukuruza pa sam to odlučio pripremiti“, rekao je Marin Ć. Juha se svidjela Milki i Mariji P., no nije oduševila Mariju V. ni Marina Š. „Tu juhi nije bilo mjesto“, komentirao je trgovac.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Glavno jelo bila je teletina ispod peke s krumpirom i povrćem. „Malo sam skeptična da je Marin glavni majstor za jelo“, rekla je Marija V., a Milka je odbrusila: „Ona je skeptična na Marinova jela jer nije probala ničije pa nema pojma što je jelo!“ Marin Š. bio je oduševljen glavnim jelom, a Marija P. je zaključila: „Tu se ne može pogriješiti, teletina uvijek bude fina.“

Image
Foto: RTL
Image
RTL

I dok su svi zadovoljno jeli desert, Marija V. ponovno nije željela ni probati, nego je nastavila provocirati s pitanjima tko je zapravo napravio kolač. „Ona stalno napada oko nekih stvari, ali već smo se naučili i ne reagiramo na to“, rekao je Marin Š., no Milku j toe već prilično naljutilo pa je rekla: „Nije ni probala desert pa što ju je briga tko ga je radio?!“ Naposljetku je ipak probala malo tijesta zato što ne voli šljive. 

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Za iznenađenje su došli Marinovi prijatelji iz KUD-a Koraćanski dukati, koji su zasvirali i zaplesali za goste, a i gosti su se ubrzo pridružili veseloj ekipi. Marin Š. svom je imenjaku dao ocjenu deset zato što ga je oduševio, baš kao i Milku koja mu je također dala desetku. Marija V. dala je devetku zato što je bilo previše svega, a i Marija P. bila je oduševljena pa je domaćin dobio još jednu desetku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

A kakav će jelovnik za finalni slavonski tjedan pripremiti gospođa Milka, ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20 sati na RTL-u.

Image

Superpar (nova sezona)

zabavna emisija
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - četvrtak u 21.20 sati
Voditelj
Enis Bešlagić
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽIVAJTE

Kod Maje je najviše pohvala bilo za desert: Donosimo recept za čokoladnu rapsodiju s narančom

Play ponuda

Više s weba