Play ponuda
Play ponuda
'VIŠE PRAVA, MANJE DUŽNOSTI'

Nakon što je već 29. godinu učiteljica, Irena je otkrila je li doista zabavno raditi s djecom u školi

Njezino gotovo 30 godina dugo radno iskustvo je poučilo tome da su roditelji nekad puno više vremena posvećivali svojoj djeci

RTL.hr/ 28.10.2022. u 20:30
Play ponuda

Teško je uopće zamisliti koliko se učiteljice i učitelji odriču kako bi prije svega uspješno proveli djecu u razredu kroz njihovo školsko obrazovanje. Ne samo da 52-godišnja učiteljica Irena Iličić iz Virovitice rad is djecom u školi, već se njima bavi i u slobodno vrijeme, kako je to sama istaknula. Osim svog razreda, Irena je i majka dvoje djece, kćeri i dvije godine starijeg sina kojeg je dobila s pokojnim suprugom.

za sebe kaže da je vesela i komunikativna osoba, pomalo otkačena u odijevanju i življenju, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se zato što voli kuhati i peći kolače, upoznavati nove ljude i družiti se, isprobavati nove recepte i prikupljati ideje, znanja i iskustva, pa tako i drugima dijeliti svoje. U slobodno vrijeme svira, bavi se izradom nakita, raznih figurica od recikliranog materijala, suvenira, voli putovati, bavi se djecom i plivanjem, pleše te u šali kaže da je i taksistkinja svojoj djeci i uživa u tome. Najviše voli domaću kuhinju, ali i isprobavati nove okuse, a svojom najvećom manom smatra to što uvijek skuha više nego što je potrebno.

Postala je učiteljicom slijedeći svoje snove jer to je bila jedna od njezinih prvih želja. "To mi je bila životna želja od malih nogu", priznala je Irena.

"Mislim da je Irena kao učiteljica vrlo blaga i popustljiva te da je njezini učenici vole", poručio je 18-godišnji Maro Hegediš.

O tome je li ponekad teško i zahtjevno raditi s djecom ili je uvijek čista zabava, Irena je pojasnila: "Meni osobno je to zabava. Radim već dugo, već 28 godina. Prije je bilo jednostavnije jer je bio drugi način života tako da su se roditelji više posvećivali djeci. Danas su djeca više na kompjuterima te smatraju da imaju više prava, a manje dužnosti".

"S moje perspektive je li teže biti učiteljica danas ili prije - pa ne znam", zaključio je Žuan.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽELI IĆI

Kakva predivna gesta! Nikola je u 23 godine bio samo jedanput na moru, a Martina ga s obitelji pozvala k sebi u vikendicu

Play ponuda

Više s weba