Večera za 5 na selu

Nataša kroz 'Večeru za 5 na selu' želi promovirati ruralne krajeve: 'Imamo što pokazati i moja želja je...

Današnja domaćica je 49-godišnja Požežanka Nataša Abramović koja se u RTL-ov kulinarski show prijavila kako bi prezentirala svoj ruralni kraj i tradiciju.

RTL.hr
31.05.2022 18:00

Nataša će večeras goste dočekati u mjestu Čaglin na istoku Požeško-slavonske županije te za tu prigodu priprema tradicionalne slavonske delicije koje se rado jedu u njezinom selu. Jedan od njezinih glavnih motiva za prijavu u 'Večeru za 5 na selu' je upravo promocija ruralne sredine i tradicije s obzirom na to da se aktivno bavi zalaganjem za ostanak mladih na selu. Uz to, voljela upoznati još ljudi iz svog kraja kako bi predstavila svoje aktivnosti i promovirala OPG uz tradicionalne običaje.

Večera za 5 na selu (3).JPG

U 'Večeru za 5 na selu' sam se prijavila na nagovor poznanice, a podržala me i kćer, koja je ujedno i sukreator jelovnika. Odlučila sam prihvatiti izazov, probati novo iskustvo, upoznati nove ljude, družiti se, zabaviti i dobro papati!" priznaje Nataša koja se na svom OPG-u bavi uzgojem šarana te razvojem seoskog turizma. Pokojni suprug i ja smo započeli taj posao jer je to je bila životna želja moga svekara. Uz uzgoj šarana razvijamo i seoski turizam. Smatram da imamo što pokazati i moja želja je da se sačuvaju običaji našeg kraja", kaže Nataša koja se uz to bavi šivanjem, vezenjem u svrhu očuvanja kulturne baštine i običaja te je članica DVD-a, a trenutačno radi kao tapetarka.

Večera za 5 na selu (6).JPG

Volim stvarati svojim rukama i to me ispunjava, a onda ako se to nekome sviđa, nitko sretniji od mene", ističe današnja domaćica koja je 2018. godine sudjelovala i na zanimljivom državnom izboru. Sudjelovala sam na natjecanju za Najuzorniju seosku ženu. Uzorna seoska žena mora imati svoje gospodarstvo koja održava, živjeti na selu, biti aktivna u društvenoj zajednici i slično. Bila mi je čast sudjelovati i predstavljati svoje gospodarstvo te županiju, a tako sam upoznala divne žene diljem Hrvatske", pojašnjava Nataša koja jedva čeka ovotjednim kandidatima predstaviti svoja jela i gostoprimstvo.

Večera za 5 na selu (9).JPG

Ekipa mi se čini dobra, svi su veseli, zanimljivi, pričljivi i nisu opterećeni. Mogli bi se nastaviti družiti i nakon emisije", zaključuje Nataša. A kako će proći njezina večera i koje će ocjene dobiti za slavonske specijalitete – pogledajte u 'Večeri za 5 na selu' od 20.15 sati na RTL-u!