Večera za 5

Naučite nešto novo: Znate li što je pršura i zašto se loza stavlja u fritule?

Jedini muškarac u splitskom tjednu showa 'Večera za 5 na selu' pokazao je kako se rade tradicionalne dalmatinske fritule i otkrio gledateljima nešto što sigurno mnogi nisu znali.

Press
2019-06-14 14:09

Marin Marić Banje svoju je večeru odlučio završiti jednim tradicionalnim desertom te je tako damama priuštio pravu dalmatinsku gastro priču. Naime, radi se o fritulama ili pršuratama, kako ih u Dalmaciji nazivaju jer se pripremaju u tavi koju ondje zovu - pršura!

I dok su Jagoda i Jelica pogodile o kojem desertu se radi, natjecateljica Zrinka, rodom iz Slavonije, nije znala što očekivati te se nadala da neće zateći pršut u desertu. Zbog bogatstva hrvatskog jezika, taj se desert u raznim djelovima Hrvatske drugačije naziva, ali većini je poznat kao fritule.

No načini na koji se priprema smjesa za njih i što se sve u nju stavlja, također varira od mjesta do mjesta, a Marin je, osim suhog voća, stavio još jedan poseban dodatak - rakiju od loze. Loza se stavlja u smjesu kako bi fritule prilikum prženja u ulju "popile" manje masnoće.

Što će večeras Jelica pripremiti za desert, ne propustite pogledati u 21:15 sati na RTL-u!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.