Predjelo: Hladna rolada s ombolom i šunkom
Sastojci:
4 jaja
200 ml tekućeg jogurta
200 g brašna
1/2 praška za pecivo
6 kiselih krastavaca
malo peršina
100 g suhog ombola
100 g šunke
300 g mliječnog namaza ili krem sira
3 žlice kečapa
Priprema:
Četiri bjelanjaka s malo soli izmutiti u snijeg. Izmiksati četirižutanjka s malo soli i dodati jogurt, brašno i prašak za pecivo. Sve izmiksati te u smjesu umiješati snijeg od bjelanjaka. Odvojiti 1 žlicu smjese i u nju dodati 3 žlice kečapa, a ostalo izliti na papir za pečenje. Od odvojene smjese s kečapom napraviti fleke (točke) po smjesi za roladu i staviti u pećnicu 12 minuta na 150 stupnjeva. Kada je tijesto, tj. rolada pečena, zamotati je u vlažnu krpu i ostaviti da se hladi. Nadjev napraviti od sušenog ombola, šunke, kiselih krastavaca, krem sira, kuhanog ribanog jajeta i malo peršina. Time premazati tijesto i ponovo zarolati.
Glavno jelo: Šugo od vepra s njokima
Sastojci:
1.3 kg vepra
4 glavice crvenog luka
2 mrkve
pola korijena celera
1 rog crvenepaprika
peršin
ružmarin
lovor
papar
bijelo vino
crno vino
pelati
Priprema:
Vepra marinirati u bijelom vinu, lovoru, ružmarinu i luku, najbolje preko noći. Meso kratko prodinstati. U posebnoj posudi prodinstati luk, celer i mrkvu, dodati meso te pelate i vino. Kuhati 3 sata. Poslužiti uz njoke.
Sastojci za njoke:
3 kg krumpira
malo brašna
malo maslaca
3 jaja
Priprema:
Krumpir skuhati u kori i ostaviti da se ohladi. Zatim ga oguliti, propasirati te dodati maslac, brašno i jaja. Tijesto razvaljati i rezati na debljinu od 2 cm. Njoke skuhati u slanoj vodi.
Desert: Čokoladna rolada s kokosom
Sastojci:
1 l mlijeka
11 žlica šećera
6 žlica brašna
5 žlica gustina
2 žlice kakaa
100 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
150 ml vrhnja za šlag
200 g kokosa
Priprema:
U 1 litru mlijeka stavite 9 žlica šećera i stavite da prokuha na laganoj vatri. Pomiješajte 6 žlica brašna, 5 žlica gustina, 2 žlice kakaa i 2 žlice šećera. Od litre mlijeka odvojite malo, dodajte u smjesu i dobro razmutite (kao puding). Smjesu uspite u mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Kad je gotovo, u smjesu dodajte 100 g margarina i 100 g čokolade za kuhanje i dobro promiješajte dok se sve ne poveže. Vruću smjesu izliti u kalup koji ste prethodno posuli s kokosom. Kad se ohladi, izmiksajte vrhnje za šlag i premažite po ohlađenoj smjesi. Prerežite i preklopite kako bi se formirale rolice.