Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Večera za 5 na selu

Ne znate kako pripremiti divljač? Ljubica ima odličan recept za gulaš s domaćim njokima!

Ljubica Siljan gostima je ponudila slanu roladu za predjelo, zatim gulaš od divljači s domaćim njokima za glavno jelo te desert od kokosa i čokolade. U nastavku pročitajte njezine recepte koji su idealna inspiracija za ručak ili večeru.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 11.6.2021. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo: Hladna rolada s ombolom i šunkom

Sastojci:

4 jaja

200 ml tekućeg jogurta

200 g brašna

1/2 praška za pecivo

6 kiselih krastavaca

malo peršina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

100 g suhog ombola

100 g šunke

300 g mliječnog namaza ili krem sira

3 žlice kečapa

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
PRIČALA KROZ SUZE

Iza Gabrijelinog osmijeha krije se tužna priča: Majka ju je ostavila, a zbog toga su je maltretirali vršnjaci

Četiri bjelanjaka s malo soli izmutiti u snijeg. Izmiksati četiri žutanjka s malo soli i dodati jogurt, brašno i prašak za pecivo. Sve izmiksati te u smjesu umiješati snijeg od bjelanjaka. Odvojiti 1 žlicu smjese i u nju dodati 3 žlice kečapa, a ostalo izliti na papir za pečenje. Od odvojene smjese s kečapom napraviti fleke (točke) po smjesi za roladu i staviti u pećnicu 12 minuta na 150 stupnjeva. Kada je tijesto, tj. rolada pečena, zamotati je u vlažnu krpu i ostaviti da se hladi. Nadjev napraviti od sušenog ombola, šunke, kiselih krastavaca, krem sira, kuhanog ribanog jajeta i malo peršina. Time premazati tijesto i ponovo zarolati.

Glavno jelo: Šugo od vepra s njokima

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

1.3 kg vepra

4 glavice crvenog luka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

2 mrkve

pola korijena celera

1 rog crvene paprika

peršin

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

ružmarin

lovor

papar

bijelo vino

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

crno vino

pelati

Priprema:

Vepra marinirati u bijelom vinu, lovoru, ružmarinu i luku, najbolje preko noći. Meso kratko prodinstati. U posebnoj posudi prodinstati luk, celer i mrkvu, dodati meso te pelate i vino. Kuhati 3 sata. Poslužiti uz njoke.

Sastojci za njoke:

3 kg krumpira

malo brašna

malo maslaca

3 jaja

Priprema:

Krumpir skuhati u kori i ostaviti da se ohladi. Zatim ga oguliti, propasirati te dodati maslac, brašno i jaja. Tijesto razvaljati i rezati na debljinu od 2 cm. Njoke skuhati u slanoj vodi.

Desert: Čokoladna rolada s kokosom

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

1 l mlijeka

11 žlica šećera

6 žlica brašna

5 žlica gustina

2 žlice kakaa

100 g margarina

100 g čokolade za kuhanje

150 ml vrhnja za šlag

200 g kokosa

Priprema:

U 1 litru mlijeka stavite 9 žlica šećera i stavite da prokuha na laganoj vatri. Pomiješajte 6 žlica brašna, 5 žlica gustina, 2 žlice kakaa i 2 žlice šećera. Od litre mlijeka odvojite malo, dodajte u smjesu i dobro razmutite (kao puding). Smjesu uspite u mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Kad je gotovo, u smjesu dodajte 100 g margarina i 100 g čokolade za kuhanje i dobro promiješajte dok se sve ne poveže. Vruću smjesu izliti u kalup koji ste prethodno posuli s kokosom. Kad se ohladi, izmiksajte vrhnje za šlag i premažite po ohlađenoj smjesi. Prerežite i preklopite kako bi se formirale rolice.

Image
Foto: RTL
Image
RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
UPOZNAJTE IH!

Ivan je odabrao Donu, Gabrijelu i Vanju: Posebno mjesto u njegovom srcu ima 'zlatna djevojka'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba