Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Večera za 5 na selu

Nedostaje vam inspiracije za ručak? Isprobajte recepte poznatog bjelovarskog kuhara Božidara!

Kuhar Božidar Miodragović svojim je gostima ponudio specijalni rižoto sa sedam vrsta gljiva, zatim im je pripremio svinjske rolice, a za kraj je napravio osvježavajući desert u čaši!

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 6.6.2021. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo: Rižoto od gljiva

Sastojci:

200 g bukovača

100 g shiitake gljiva

200 g bijelih šampinjona

200 g zlatnih šampinjona

100 g kraljevskih bukovača

100 g vrganja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

100 g lisičarka

1 luk

sol

papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
PRIČALA KROZ SUZE

Iza Gabrijelinog osmijeha krije se tužna priča: Majka ju je ostavila, a zbog toga su je maltretirali vršnjaci

300 g riže

50 g parmezana

temeljac/umak od gljiva

voda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Priprema:

Luk narezati i prodinstati na ulju dok ne porumeni. Dodati narezane gljive i dinstati ih dok ne omekšaju. Zatim dodati rižu, kratko prodinstati pa dodati 300 ml vode (omjer riže i vode je 1:1). Kuhati dok riža ne postane al dente i na kraju dodati parmezan.

Glavno jelo: Punjeni svinjski kare

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

1 kg svinjskih odrezaka (od karea)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

10 jaja

500 g margarina

250 g kuhane šunke

0,5 l vrhnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1 dl senfa

50 g luka

200 g šampinjona

10 dag brašna

2 jaja

10 dg mrvica

500 g krumpira

Priprema:

Odreske tanko potucite, premažite senfom i posolite. Za nadjev skuhajte jaja, očistite ih, ohladite i narežite na kockice. Kuhanu šunku također narežite na kockice te sve zajedno pomiješajte s margarinom. Dobivenu smjesu stavite na odreske i zarolajte. Napunjene odreske uvaljajte u brašno, jaja i mrvice te pohajte u dubokoj masnoći. Za umak, na luku prodinstajte šampinjone, dodajte vrhnje i soli po potrebi te kratko prokuhajte dok se umak ne zgusne. Uz meso poslužite umak i pire krumpir.

Desert: Kolač od sira u čaši

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

200 g svježeg kravljeg sira

200 g integralnih keksi

200 g maslaca

250 g šumskog voća

50 g šećera

Priprema:

Kekse zdrobiti i povezati s maslacem u kompaktnu smjesu koju treba staviti na dno čaše. Svježi sir pomiješati sa šećerom i staviti na smjesu od keksa i maslaca. Od šumskog voća i malo šećera napraviti preljev i staviti na vrh čaše.

Image
Foto: RTL
Image
RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
STIGLE DAME

Dragoljub pripremio ruže, Doni paše Ivanova pažnja, a Zvonko odmah zavodi: 'Već goriš, moram te gasiti'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba