Predjelo: Rižoto od gljiva
Sastojci:
200 g bukovača
100 g shiitake gljiva
200 g bijelih šampinjona
200 g zlatnih šampinjona
100 g kraljevskih bukovača
100 g vrganja
100 g lisičarka
1 luk
sol
papar
300 g riže
50 g parmezana
temeljac/umak od gljiva
voda
Priprema:
Luk narezati i prodinstati na ulju dok ne porumeni. Dodati narezane gljive i dinstati ih dok ne omekšaju. Zatim dodati rižu, kratko prodinstati pa dodati 300 ml vode (omjer riže i vode je 1:1). Kuhati dok riža ne postane al dente i na kraju dodati parmezan.
Glavno jelo: Punjeni svinjski kare
Sastojci:
1 kg svinjskih odrezaka (od karea)
10 jaja
500 g margarina
250 g kuhane šunke
0,5 l vrhnja
1 dl senfa
50 g luka
200 g šampinjona
10 dag brašna
2 jaja
10 dg mrvica
500 g krumpira
Priprema:
Odreske tanko potucite, premažite senfom i posolite. Za nadjev skuhajte jaja, očistite ih, ohladite i narežite na kockice. Kuhanu šunku također narežite na kockice te sve zajedno pomiješajte s margarinom. Dobivenu smjesu stavite na odreske i zarolajte. Napunjene odreske uvaljajte u brašno, jaja i mrvice te pohajte u dubokoj masnoći. Za umak, na luku prodinstajte šampinjone, dodajte vrhnje i soli po potrebi te kratko prokuhajte dok se umak ne zgusne. Uz meso poslužite umak i pire krumpir.
Desert: Kolač od sira u čaši
Sastojci:
200 g svježeg kravljeg sira
200 g integralnih keksi
200 g maslaca
250 g šumskog voća
50 g šećera
Priprema:
Kekse zdrobiti i povezati s maslacem u kompaktnu smjesu koju treba staviti na dno čaše. Svježi sir pomiješati sa šećerom i staviti na smjesu od keksa i maslaca. Od šumskog voća i malo šećera napraviti preljev i staviti na vrh čaše.