Večera za 5

Neki gosti ocjenjuju hranu, neki druženje, a Ivanu su presudile čaše i pribor za jelo!

U Večeri za 5 na selu" došli smo do sredine krčkog tjedna, a danas je Ivan iz Šila pokazao svoje kulinarske sposobnosti.

RTL TV
28.10.2020 21:05

Vlasnik umirovljeničkog doma za svoje je goste pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela Uspavana tuna, glavnog jela Domaća plata i deserta Smokve u siru. Na putu do Ivana dobro raspoloženi kandidati pričali su kako se vesele janjetini, a domaćin ih je dočekao s čak četiri vrste rakije: od šljive, višnje, kruške i smokve! Šljivovica je baš bila fina", rekao je Bojan , a Mirjana dodala: Višnjevac je izvanredan!" Svima se doček baš svidio i komentirali su kako je bila neka domaća atmosfera.

Večera za 5 na selu

Nakon zdravice gosti su sjeli za stol i domaćin je iznio predjelo - carpaccio od tune s pireom od graška i kiselim koromačem. Svima se svidio izgled predjela, kao i okus. Jako aromatično", rekla je Jana . Okus predjela bio je balansiran i stvarno iznenađujući za sve receptore nepca i jezika", rekao je Bojan, kojem je ipak bio bolji Jelenin carpaccio. Baš kao i Mirjani, koja je rekla: Nisam ljubiteljica svježeg mesa pa mi je puno bolji bio Jelenin carpaccio zbog brusnica koje su napravile dobar balans."

Večera za 5 na selu

Domaćin je potom poslužio glavno jelo - janjetinu i zelene šurlice, što je ponovno svima lijepo izgledalo. Nisam još nikad jela tako ukusnu janjetinu", rekla je Jana, a i Mirjani je okus bio fantastičan. Okus je bio božanstven, janjetina se topila u ustima", rekao je Bojan, a domaćin je otkrio da se kuhala 16 sati, a potom kratko zapekla.

Večera za 5 na selu
Večera za 5 na selu

Za kraj je Ivan donio lokalni krčki desert - kolač s ovčjim i kravljim sirom i smokvama. Meni je bilo preslatko, ali bilo je jako fino", rekla je Jelena, a i Mirjani je bilo preslatko. Meni se svidio i čak mogu reći da sam naučena na te okuse", komentirala je Jana, a Bojanu se toliko svidio da je želio recept. Poslije večere došao je Ivanov prijatelj s gitarom, svi su zapjevali, a domaćin i Jelena čak su i zaplesali!

Večera za 5 na selu

Jana je za Ivanovu večeru izračunala prosječnu ocjenu i odlučila se za devetku, Bojan je dao desetku zato što ga je sve oduševilo, Mirjana se odlučila za osmicu zbog malo prljave čaše, a Jelena se odlučila za devetku - sve joj je bilo izvrsno, ali bio je malo prljav pribor za jelo. Tako je Ivan zaradio ukupno 36 bodova i time nije uspio prestići Jelenu.

Večera za 5 na selu

Što će sutra pripremiti Bojan - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20 sati na RTL-u!