Večera za 5 na selu

Nekima savršeno, neki morali prestati jesti: 'Našla sam dlaku u torti i kost u mesu!'

U današnjoj epizodi 'Večere za 5 na selu' domaćin je bio budući učitelj Tin iz Tenje.

RTL.hr
16.05.2023 21:30

Tin je pripremio predjelo naziva Francuz u bakinoj kući, glavno jelo Šuma te desert Prva torta. Gosti su svašta našli u tanjurima; Valentina poriluk koji ne voli, potom kost u mesu, dlaku u desertu dok su Rei zasmetale ljuskice od oraha u kolaču od mrkve i oraha, Biljani se previše osjetio luk u gulašu, Rei vino, a samo je Vlatku sve bilo savršeno. Sretan sam što je gotovo, što je moj dan prošao, sad samo odmaranje i uživanje u večerama ostalih dana", rekao je Tin koji je naposljetku osvojio 35 bodova.

Tin Horvat

Na dočeku kod Tina za goste je svirao dječak na tamburici, što je svima bilo slatko iznenađenje. Liker od višnje i dunje s medom te rakije od dunje i šljive. Pila sam dunju i med, bilo je slatko i pitko, fino je bilo", rekla je Rea, a i ostali su pohvalili aperitive.

Tin Horvat

Domaćin je prvo poslužio kekse na kojima je pisalo 'Večera za 5 na selu kod Tina', ali gosti su brzo shvatili da je to zafrkancija, odnosno da im je to Tin napravio za uspomenu. Pravo predjelo bilo je quiche od prhkog tijesta, nadjeven porilukom, šunkom, jajima, vrhnjem i sirom. Nije mi odgovaralo zato što ne volim poriluk", rekla je Valentina dok je Biljani bilo jako ukusno. Okus mi se jako sviđao, pogotovo mi se svidjelo što se osjetio poriluk", rekao je Vlatko, a Rea zaključila da je bilo fantastično i odlično začinjeno.

Tin Horvat

Gulaš od divljači, junetine i teletine uz knedle od kruha domaćin je poslužio za glavno jelo. Probao sam razne gulaše i ovo je bilo na visokoj razini", pohvalio je Vlatko domaćina dok je Rei jako fino mirisalo, ali nije joj bilo ukusno. Knedle od kruha bile su jako fine, po meni, bile su zvijezde večeri", rekla je Valentina dok je Rea rekla da joj ni to nije bilo fino jer su bile suhe i nisu bile po njezinu guštu. Bilo mi je previše kiselo, možda je kasno stavio vino pa nije stiglo ispariti", dodala je Rea.

Tin Horvat

Tortu od mrkve Tin je poslužio za kraj večeri. Okus mi je bio fin, osvježavajući, baš je dobro išlo nakon gulaša", rekla je Biljana dok je Rei okus bio fantastičan, ali je imala zamjerku što je našla nekoliko ljuskica od oraha u kolaču dok se Vlatku desert jako svidio. Stvarno je torta bila jako ukusna, krema mi se jako svidjela tako da mislim da je Tin i ovaj put imao malu pomoć nekoga sa strane", rekla je Valentina i dodala da je našla dlaku u desertu!

Tin Horvat

Nakon poklona stigli su tamburaši i sve razveselili bećarcima. Tin je za svoju večeru dobio desetku od Vlatka kojem je sve bilo savršeno, Biljana je dala ocjenu manje jer joj se u gulašu previše osjetio luk, a Valentina i Rea dale se po osmicu. U desertu sam našla dlaku i morala prestati jesti te u glavnom jelu pred kraj kost, što mi je dosta smetalo. Sve ostalo je stvarno bilo super", objasnila je Valentina, a Rea dodala: Glavno jelo nije mi bilo po guštu i desertu sam našla ljuskicu oraha."

Tin Horvat

Sutra kuha Biljana, a što će pripremiti svojim gostima - ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.