Slavonski čobanac
Gabrijela Sabljo 22-godišnja je kandidatkinja 'Večere za 5 na selu' koja je pripremala domaći ljuti čobanac za glavno jelo svojim gostima. U tome je imala malu pomoć iskusnog tate, a pred kamerama je otkrila nekoliko trikova kako ga napraviti izvrsnim.
U lonac prvo ide luk
Trebaju vam tri vrste mesa - svinjetina, junetina i divljač
Začini su iznimno bitni
Začini trebaju dominirati jelom
Kuhane pileće nogice
Domaćin 'Večere za 5 na selu' u Baranjibio je 22-godišnji Filip. On je pripremao perklet od pijetla, a iskoristio je sve osim kljuna.
No, nogice je stavio unutra iz jednog posebnog razloga. "Znači noge peradi meni uglavnom služe da probam je li meso općenito kuhano. Ako je noga kuhana, ona ima dosta vezivnog tkiva i kože, pa ako je ona kuhana onda je sve kuhano", objasnio je Filip.
Domaća krumpiruša
Marija Mlojo , vlasnica frizerskog salona iz Kutine, iznenadila je Dubravku, Enu, Zorana i Spomenka kada je pred njih stavila pladanj prepun toplih domaćih pita u prošloj sezoni 'Večere za 5 na selu'. Jedna je bila napravljena od buče, a druga od krumpira, a radi se oomiljenom jelunjezina supruga, koji je rodom iz Bosne. Zbog toga je predjelu dala i zanimljivo ime "Susreću se Moslavina i Bosna".
Najviše je pohvala dobila upravo za krumpirušu, a svi su se divili što je sama napravila i razvlačila tijestojer je to priličnokomplicirano. Nakon što je vješto razvukla tijesto preko cijelog stola, Marija je u pitu stavila smjesu od naribanog krumpira, soli i papra te ostalih začina po želji, zamotala je i pita je bila premna za pećnicu.
Marijinu školicu razvlačenja tijestapogledajte u priloženom videu.