Play ponuda
Play ponuda
Zagorska moderna

Nekome 'dječja papica', a nekome večera za desetku: Iako nije bilo svima po guštu, Barbara je uspjela prijeći u vodstvo

Mlada studentica se potrudila kako bi gosti na njezinoj večeri doživjeli pravi zagorski štih u staroj kleti pa je za tu prigodu pripremila tradicionalna jela na nešto moderniji način, ali prezentirana po starinski.

Image
RTL.HR/ 18.7.2019. u 22:14
Play ponuda

U četvrtak navečer Barbara Storjak pozvala je ostale natjecatelje u Pregradu u svoju klet pokraj prekrasnog voćnjaka i prostranog vinograda kako bi im prezentirala svoju viziju zagorske kuhinje.

Image
Foto:
Image

Za predjelo je poslužila jelo zvano Narančasto iznenađenje – krem-juhu od buče posluženu u starinskim keramičkim posudicama.

„Na izgled je bilo jako lijepo žuto, koštice volim, jedva sam čekala da probam“, kazala je oduševljeno Ana, no Sanja se s tim nije složila.

„Bljedunjavo mi je malo izgledalo, kao dječja papica. Falilo je malo ukusa, boje i malo bučinog ulja gore“, komentirala je Sanja, dok je Kreši juha baš prijala.

Image
Foto:
Image

Pajcek u šumi bilo je ime glavnog jela za koje je Barbara na ručno rađenim drvenim pladnjevima poslužila punjeni lungić s bijelim žgancima i umakom od vrganja.

„Izgledalo je za poželjeti!“, izjavila je Ljubica, koju je mlada studentica ugodno iznenadila svojim kulinarskim sposobnostima te joj se jelo dopalo, jednako kao i Kreši, iako to nije bio izvorno zagorski recept, nije mu smetalo jer je sve bilo ukusno.

Za desert je pripremila pitu od kupina i sira, što je Sanji u potpunosti odstupalo od zagorskog jelovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto:
Image

„Prvi dojam deserta sve u redu, ali mi nema ni trunke poveznice sa Zagorjem. S obzirom na okolinu u kojoj jesmo, djelovalo je premoderno. Pomiješala je moderno i starinski“, kazala je Sanja, kojoj se taj spoj nije svidio i nedostajalo joj je Zagorja na tanjuru.

Na kraju večeri došao je red na ocjenjivanje. Ana je dala ocjenu 8 jer joj desert nije bio autohton, a ambijent joj je bio previše zagorski. Krešo je dao ocjenu 10 jer mu je sve bilo dobro i želi da Barbara   pobijedi, a desetku joj je dala i Ljubica, kojoj je sve bilo savršeno. Sanja je dala ocjenu 7 jer preferira zagorske recepte. Tako je Barbara osvojila 35 bodova, čime je prešla u vodstvo.

Image
Foto:
Image

Može li se Barbara zadržati na prvom mjestu ili će Anina večera promijeniti poredak na bodovnoj ljestvici, pogledajte u petak u 21 sat na RTL-u

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
GATARA IH RAZVESELILA

Ismael i Martina ne mogu doći sebi od sreće zbog proricanja tarot majstorice: 'Dobit ćete dijete kroz godinu dana'

Play ponuda

Više s weba