Večera za 5 na selu

Neobična, ali zanimljiva kombinacija: Probajte Ivanin recept za piletinu i batat s umakom od kamenica

Profesorica matematike složila je zanimljivo jelo u Međimurju.

RTL.hr
07.04.2022 12:45

Treća ovotjedna domaćica Ivana odlučila je za glavno jelo pripremiti piletinu s batatom i kamenicama. A recept za Ivanino glavno jelo pogledajte u nastavku!

Batat s piletinom u umaku od oyster sosa

Narančasti batat (može bilo koja vrsta) oguli, nareži na ploške i stavi kuhati u posoljenu vodu. Kada je kuhan izmiksaj ga štapnim mikserom i dodaj maslac prema želji. Servira se vruć.

Piletinu narezati na kockice i stavi je na prepečen luk, dinstaj 20 minuta i kada je piletina pečena dodaj vrhnje za kuhanje prema želji te umak od kamenica (3 – 4 žlice). Neka se još krčka 5 minuta i gotovo je.

Piletinu u umaku prelij preko batata. Posluži salatu prema želji! Ja sam stavila domaće kvašene krastavce posipane Vegetom i crnim bučinim uljem.