Večera za 5 na selu

Nije haiku, ali je Anitina priča o japanskoj jabuci: 'Plod mora biti žut, gnjel da bi se jelo. Rijetko...

Možda stablo japanske jabuke ne uspijeva često u Slavoniji, ali ga je čak troje ovotjednih kandidata imalo prilike vidjeti uživo

RTL.hr
05.11.2022 10:30

Iz pitoreskne Nove Gradiške dolazi 44-godišnja kuharica i njegovateljica u Domu za starije i nemoćne, Anita Vlaović . Na prijavu u popularni kulinarski show 'Večera za 5 na selu' se prijavila nakon višegodišnjeg praćenja i to tek nakon nagovora vlastitog šefa. Za nju nema granice kada je riječ o kuhanju jer se vrlo dobro snalazi sa slasticama, ali i s tradicionalnim te modernim jelima. Anita je majka, supruga i baka koja slobodno vrijeme provodi na svojoj plantaži lješnjaka i u vrtu s povrćem sa svoja dva psa. Voli sve jesti i spremna je probati neka jela i namirnice koje dosad nije imala prilike probati, a najvjerojatnije je tako došla u doticaj sa stablom japanske jabuke.

"Evo tražim japansku jabuku", kratka je i jasna bila Anita pa je dodala: "Ovo je stablo japanske jabuke koja rijetko uspijeva ovdje u Slavoniji".

"Ja jesam vidjela kaki jabuke u Slavoniji, doduše Daruvar i ova okolica ne znam je l' spada pod Daruvar. Meni nisu nešto specijalno. Fine, ukusne, ali voće kao voće", tvrdi Jasmina .

"Vidio sam ih i ja na drvetu sporadično, a redovito ih gledam u trgovinskim centrima", istaknuo je Goran .

Stablo japanske jabuke ima velik i lijep plod, što je potvrdila i Anita pokazujući nam svoj primjerak u vrtu.

"Je, ali mora biti žut, gnjel da bi se jelo", zaključila je domaćica.