Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VEČERA ZA 5 NA SELU

Nikša je oduševio poparom i paradižotom: Donosimo njegove recepte!

Recepti iz sinoćnje emisije oduševili su goste pa bi mogli i vas!

Image
Foto: RTL
RTL.hr/ 28.5.2022. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

PREDJELO: “U po marča“ – Popečci od sipe sa šparogama i carpaccio od orade

Sastojci:

Sipa

Luk

Krušne mrvice

Jaje

Peršin

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Orada

Šparoge

Limunov sok

Sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
misterij se nastavlja

Kraljevski 'Masked Singer' uskoro uživo! Severina i Let 3 zavladat će scenom, no Kraljica je samo jedna: 'To je Kolinda Grabar-Kitarović'

Papar

Sipu očistiti i skuhati te samljeti u blenderu. Luk i peršin narezati na sitno i dodati u sipu. Svemu dodati jaje i krušne mrvice, sol i papar te dobro pomiješati. Od dobivene smjese napraviti popečke i ispeći na ulju na tavi. Oradu očistiti te narezati na trakice i na to dodati samo limunov sok. Uz to servirati kuhane šparoge.

GLAVNO JELO: „Divja teća“ – Popara

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Škarpina

Škampi

Pelati

Luk

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Češnjak

Lovorov list

Bijelo vino

Palenta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sol

Papar

Postupak:

Očistiti škampe i škarpinu, a luk i češnjak usitniti te popržiti na ulju. Na to dodati ribu u komadu i podliti bijelim vinom. Nakon što vino ispari dodati pelate, lovorov list, sol i papar. Kuhati otprilike 20 minuta na jakoj vatri bez miješanja (Lonac povremeno lagano protresti lijevo-desno). Poslužiti uz palentu.

DESERT:“Kako vam bude“ – Paradižot

Sastojci:

1 l mlijeka

jaja

žlica šećera

vanilin šećer

limun

maraskino ili rum

10 dkg keksa petit beure

čokolada za kuhanje

malo soli

Postupak:

Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjeljanke sa malo soli umutiti u jako čvrsti snijeg. Mlijeko staviti u plitku teću, dodati vanilin šećer i pustiti da zakuha. Sa žlicom vaditi bjeljanke i staviti ih kuhati u mlijeko. Na dno zdjele u kojoj ćete poslužiti paradižot natrgati kekse, poškropiti ih maraskinom ili rumom, te na njih naribati limunovu koricu. Kako su žličnjaci gotovi, tako ih slažite na kekse.

Posebno (isto u teći) pjenasto umutiti žutanjke sa šećerom.

Sada lagano dodavati vrelo mlijeko u teću sa žumanjcima i lagano promiješati, te staviti kuhati na laganu vatru da se malo zgusne (treba ostati tekuće) te neprekidno miješati. Zatim smjesu lagano uliti sa strane u zdjelu s keksima i bjeljancima. Po vrhu bogato naribati čokoladom, pa ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite u frižider. Mora se dobro ohladiti i jesti hladan.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Hmmm?

Jesu li se oni to zaljubili? Između Dragoljuba i Ljiljane frcaju iskre: 'Stvaraju mi se neki pomiješani osjećaji'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba