PREDJELO: "U po marča" – Popečci od sipe sa šparogama i carpaccio od orade
Sastojci:
Sipa
Luk
Krušne mrvice
Jaje
Peršin
Orada
Šparoge
Limunov sok
Sol
Papar
Sipu očistiti i skuhati te samljeti u blenderu. Luk i peršin narezati na sitno i dodati u sipu. Svemu dodati jaje i krušne mrvice, sol i papar te dobro pomiješati. Od dobivene smjese napraviti popečke i ispeći na ulju na tavi. Oradu očistiti te narezati na trakice i na to dodati samo limunov sok. Uz to servirati kuhane šparoge.
GLAVNO JELO: Divja teća" – Popara
Sastojci:
Škarpina
Škampi
Pelati
Luk
Češnjak
Lovorov list
Bijelo vino
Palenta
Sol
Papar
Postupak:
Očistiti škampe i škarpinu, a luk i češnjak usitniti te popržiti na ulju. Na to dodati ribu u komadu i podliti bijelim vinom. Nakon što vino ispari dodati pelate, lovorov list, sol i papar. Kuhati otprilike 20 minuta na jakoj vatri bez miješanja (Lonac povremeno lagano protresti lijevo-desno). Poslužiti uz palentu.
DESERT:"Kako vam bude" – Paradižot
Sastojci:
1 l mlijeka
7 jaja
1 limun
maraskino ili rum
10 dkg keksa petit beure
Postupak:
Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjeljanke sa malo soli umutiti u jako čvrsti snijeg. Mlijeko staviti u plitku teću, dodati vanilin šećer i pustiti da zakuha. Sa žlicom vaditi bjeljanke i staviti ih kuhati u mlijeko. Na dno zdjele u kojoj ćete poslužiti paradižot natrgati kekse, poškropiti ih maraskinom ili rumom, te na njih naribati limunovu koricu. Kako su žličnjaci gotovi, tako ih slažite na kekse.
Posebno (isto u teći) pjenasto umutiti žutanjke sa šećerom.
Sada lagano dodavati vrelo mlijeko u teću sa žumanjcima i lagano promiješati, te staviti kuhati na laganu vatru da se malo zgusne (treba ostati tekuće) te neprekidno miješati. Zatim smjesu lagano uliti sa strane u zdjelu s keksima i bjeljancima. Po vrhu bogato naribati čokoladom, pa ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite u frižider. Mora se dobro ohladiti i jesti hladan.