Večera za 5 na selu

Od bukovačkog afrodizijaka do bukovačke hobotnice: Probajte Marinine recepte!

RTL.hr
16.06.2022 12:00

Predjelo:

Bukovački afrodizijak (Bukovacki prisnac)

pršut,sir,masline i zač'na.

Tijesto:

1kg glatkog brašna

2 prstohvata soli

1 kvasac

Tople vode po potrebi

Fil:

10 jaja

1 kg kravljeg mladog sira

1/2 kg mliječnog skorupa (alternativa Mileram)

Soli

10 dkg kukuruznog brasna (palente)

Razvaljati tijesto u pleh s tim da tijesto sa svake strane pleha prelazi nekih 10 cm, uliti fil u pleh,malo protresti i prebaciti ostalo tijesto preko fila da tvori rub od 10 cm, sredina ostaje "goli" fil.

Sve skupa peći oko pola sata na 220 c

Glavno jelo:

Bukovačka hobotnica

3 pivca

6 kg krompira

1/2 kg kapule (crveni luk)

3 mrkve

1/2 paprike

Začini po volji(sol,vegeta,crvena paprika,papar)

Peći oko 1.5 sat ispod peke (temperatura nemjerljiva)

Desert:

Miris Ravnih Kotara

Starinska strudla od jabuka

Tijesto za kore:

2 kg glatkog brasna

3 prstohvata soli

1 zlica octa

Topla voda po potrebi

Fil:

3 kg jabuka

5 dkg grožđica

20 dkg šećera

Malo cimeta

Razvaljati kore,filati smjesom i peći na 180c oko 45 min.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.