U SLAST

Od bukovačkog afrodizijaka do bukovačke hobotnice: Probajte Marinine recepte!

Image

Večera za 5 na selu

RTL.hr/ 16.6.2022. u 12:00

Predjelo:

Bukovački afrodizijak (Bukovacki prisnac)

pršut,sir,masline i zač'na.

Tijesto: 

1kg glatkog brašna

2 prstohvata soli

Upravo se čita

Image
nevjerojatno!

Spašavali dijete pa zaradili kaznu od 10 tisuća kuna zbog prebrze vožnje! 'Gledala sam ga kako ostaje bez zraka'

1 kvasac

Tople vode po potrebi

Fil:

10 jaja

1 kg kravljeg mladog sira

1/2 kg mliječnog skorupa (alternativa Mileram)

Soli

10 dkg kukuruznog brasna (palente)

Razvaljati tijesto u pleh s tim da tijesto sa svake strane pleha prelazi nekih 10 cm, uliti fil u pleh,malo protresti i prebaciti ostalo tijesto preko fila da tvori rub od 10 cm, sredina ostaje "goli" fil.

Sve skupa peći oko pola sata na 220 °c

Glavno jelo:

Bukovačka hobotnica

3 pivca

6 kg krompira

1/2 kg kapule (crveni luk)

3 mrkve

1/2 paprike

Začini po volji(sol,vegeta,crvena paprika,papar)

Peći oko 1.5 sat ispod peke (temperatura nemjerljiva)

Desert: 

Miris Ravnih Kotara

Starinska strudla od jabuka 

Tijesto za kore:

2 kg glatkog brasna

3 prstohvata soli

1 zlica octa

Topla voda po potrebi

Fil:

3 kg jabuka

5 dkg grožđica

20 dkg šećera

Malo cimeta

Razvaljati kore,filati smjesom i peći na 180°c oko 45 min.

RTL.hr/ 16.6.2022. u 12:00

Više s weba

Pročitajte još

Image
JELENINA VEČERA

Tomislav opravdava svoju ocjenu: 'Zbog lutke u glavnom jelu bilo je puno dlaka po hrani'

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču