Predjelo:
Bukovački afrodizijak (Bukovacki prisnac)
pršut,sir,masline i zač'na.
Tijesto:
1kg glatkog brašna
2 prstohvata soli
1 kvasac
Tople vode po potrebi
Fil:
10 jaja
1 kg kravljeg mladog sira
1/2 kg mliječnog skorupa (alternativa Mileram)
Soli
10 dkg kukuruznog brasna (palente)
Razvaljati tijesto u pleh s tim da tijesto sa svake strane pleha prelazi nekih 10 cm, uliti fil u pleh,malo protresti i prebaciti ostalo tijesto preko fila da tvori rub od 10 cm, sredina ostaje "goli" fil.
Sve skupa peći oko pola sata na 220 c
Glavno jelo:
Bukovačka hobotnica
3 pivca
6 kg krompira
1/2 kg kapule (crveni luk)
3 mrkve
1/2 paprike
Začini po volji(sol,vegeta,crvena paprika,papar)
Peći oko 1.5 sat ispod peke (temperatura nemjerljiva)
Desert:
Miris Ravnih Kotara
Starinska strudla od jabuka
Tijesto za kore:
2 kg glatkog brasna
3 prstohvata soli
1 zlica octa
Topla voda po potrebi
Fil:
3 kg jabuka
5 dkg grožđica
20 dkg šećera
Malo cimeta
Razvaljati kore,filati smjesom i peći na 180c oko 45 min.