Play ponuda
Play ponuda
Svestrana domaćica

Od politike, pisanja pjesama do vrtlarstva, povrtlarstva i kuhanja – današnjoj domaćici Vazmi sve ide od ruke!

Vazma Malnar je svestrana, živahna i vrlo aktivna umirovljenica koja ima razne zanimacije i hobije, a sve što radi, radi iz ljubavi prema svom kraju.

Image
Foto: RTL
RTL TV/ 21.9.2020. u 18:00
Play ponuda

„Napisala sam dvije zbirke pjesama, bavim se politikom, predsjednica sam Gradskog vijeća u Čabru, dopredsjednica županijske organizacije HSS-a u Rijeci i predsjednica Udruge žena Goransko srce te član mjesnog odbora u Tršću“, započinje svoju priču iznimno zaposlena umirovljenica Vazma iz Tršća kraj Čabra kojoj je vrlo važno da se goranski običaji ne zaborave.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Držim do tradicije pa sam 2008. godine osnovala udrugu na području grada Čabra. To je Udruga Goransko srce koja se bavi predstavljanjem svih onih stvari koje su radile naše bake, koje su bile čuvarice ognjišta, a u to spada kuhanje, odgajanje djece, radovi oko kuće, pletenje poznatih vunenih čarapa i džempera“, objašnjava Vazma koja se, uz sve navedeno, još bavi i vrtlarstvom te uzgojem povrća. 

„Već dvije godine dobivam priznanje za najljepši vrt u Primorsko-goranskoj županiji i gotovo svake godine dobijem nagradu za najljepši vrt na području grada Čabra. Iako vrt traži puno truda i odricanja, to me čini sretnom jer se u vrtu mogu fizički i psihički odmoriti“, ističe Vazma svoj uspjeh. 

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Što se tiče kuhanja, Vazma se smatra vrsnom kuharicom koja preferira tradicionalna jela pa će tako svojim gostima prirediti kompletni jelovnik u starinskom stilu. 

„U 'Večeru za 5 na selu' sam se prijavila da pokažem grad Čabar i mjesto Tršće u dobrom svijetlu, vrijedne žene koje kuhaju i peku i rade sve ostale poslove u kućanstvu“, kaže današnja domaćica koja se nada kako će ovotjedni gosti biti zadovoljni njezinim jelima.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

A kakva je Vazma kao domaćica i koje će ocjene dobiti, ne propustite pogledati večeras u 20 sati na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽIVAJTE

Kod Maje je najviše pohvala bilo za desert: Donosimo recept za čokoladnu rapsodiju s narančom

Play ponuda

Više s weba