Večera za 5 na selu

Oj, 'Večero za 5 na selu', čeka te grad na Bosutu u kojem ćete uživati u slavonskom jelu

Vinkovačke jeseni su u tijeku, a baš taj tjedan kuhat će kandidati iz najstarijega grada u Europi i njegove okolice!

RTL.hr
11.09.2022 09:00

Četiri kandidatkinje i jedan kandidat svojim kulinarskim i ugostiteljskim vještinama borit će se za nagradu od 5000 kuna, a oni su aromaterapeutkinja Jasminka, medicinska sestra Natalija, trgovkinja Jelena, radnica u gljivarniku Ruža i umirovljenik Nikola.

JASMINKA ŠARIĆ (44)

Jasminka Šarić

Jasminka Šarić dolazi iz Vinkovaca, po zanimanju je aromaterapeutkinja i vlasnica obrta. Za sebe kaže da je komunikativna, zabavna i suosjećajna osoba, koja svoje slobodno vrijeme najradije provodi brinući se o ljekovitom bilju, čitajući i izrađujući kozmetiku te razne ukrase za kuću. Jasminka preferira tradicionalnu kuhinju, najčešće kuha juhe i razna variva i mesna jela. Nije izbirljiva kad je o hrani riječ i voli sve osim tripica. Otkriva i da je malo brzopleta prilikom kuhanja, no svojom vrlinom smatra to što voli isprobavati i jela nekih egzotičnih kuhinja. U 'Večeru za 5 na selu' prijavila se na nagovor supruga, koji obožava njezinu kuhinju.

NIKOLA BABIĆ (51)

Nikola Babić

Iz mjesta Mirkovci pokraj Vinkovaca dolazi Nikola Babić, koji je prije radio kao konobar, a sada je u mirovini. Priznaje da sada ima previše slobodnog vremena pa je odlučio otvoriti vlastiti posao - servis za čišćenje, a osim toga, uvijek se trudi naći nekog posla oko kuće i naravno - kuhati! Nikola najviše voli spravljati jela slavonske domaće kuhinje, a omiljeno jelo mu je čobanac. Kad kuha, kaže da je uredan i brz, ali svojom manom smatra to što njegova jela ponekad budu previše ljuta. Za sebe kaži kako jako voli zabavu i društvo tako da je to bio glavni motiv njegove prijave u 'Večeru za 5 na selu'.

NATALIJA ILIČIĆ (38)

Natalija Iličić

Medicinska sestra Natalija Iličić dolazi iz Vinkovaca, za sebe kaže da je tvrdoglava, iskrena i oštra na jeziku, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se ponajprije zbog zabave i druženja, obožava izazove te ne skriva kako bi voljela pobijediti. Otkriva da su njezini hobiji motori, tenis, teretana i kuhanje te ističe kako najviše voli jela domaće kuhinje. Za sebe smatra da je jako dobra kuharica, ali ipak priznaje kako je često brzopleta prilikom pripreme jela. No svojom vrlinom smatra to što sve radi strogo po normativima pa će se njezinim gostima zacijelo svidjeti ono što će im pripremiti.

JELENA ČULJAK (33)

Jelena Čuljak

Jelena Čuljak je po zanimanju poslovna tajnica, a radi kao prodavačica u optici. Živi u Vinkovcima, no ostale će kandidate ugostiti u kući svojih roditelja u mjestu Novi Jankovci. Jelena za sebe kaže da vesela, komunikativna i opuštena osoba koja svoje slobodno vrijeme najradije provodi sa svoje troje djece za koje obožava peći razne slastice. Najviše priprema jela tradicionalne slavonske kuhinje, često pravi lazanje i špagete bolognese, a svojom najvećom manom prilikom spravljanja jela smatra to što uvijek napravi previše. U 'Večeru za 5 na selu' prijavila se zato što želi svima pokazati svoje kulinarske sposobnosti, upoznati nove ljude, zabaviti se i steći novo iskustvo.

RUŽA KOCKAREVIĆ (60)

Ruža Kockarević

Iz Ivankova dolazi Ruža Kockarević, majka šestero djece, koja uživa u toj ulozi. Ruža je radnica u gljivarniku koja jako drži do tradicije i ima jako veliko domaćinstvo s puno životinja i vrt u kojem uzgaja sve potrebno za njezino domaćinstvo. Za sebe kaže da je društvena, zabavna i spretna žena koja se u 'Večeru za 5 na selu' prijavila zbog druženja i upoznavanja drugih ljudi i njihove kuhinje. Ruža najviše voli bosansko-slavonska jela, najčešće kuha variva, a uvijek će rado ispeći pogaču ili napraviti neku pitu. Samouvjereno kaže kako je odlična kuharica koja nema mana, a svojom najvećom vrlinom smatra to što je jako snalažljiva.

Kulinarski show 'Večeru za 5 na selu' gledajte pod ponedjeljka do petka od 20.15 sati samo na RTL-u!