Predjelo : Okusi Škoja
Sastojci;
40dkg slanih inćuna
40dkg mariniranih inćuna
40dkg mariniranih kozica
Pašteta od kozica:
250dkg mascarpone sira
2dcl maslinovog ulja
250dkg svježih kozica
jedan češanj češnjaka
10g maslaca i začina po potrebi soli i papra
Priprema paštete ; Kozice popržimo na češnjaku i maslinovu ulju, začinimo ih soli i paprom, stavimo sa strane da se ohladi, zatim kozice, sir i maslac stavimo zajedno u zdjelu i izmiksamo. Stavimo u frižider da se ohladi !
Glavno jelo: Suha riba
Sastojci:
Crveni luk 500dkg
Tabinje 1 kilo
jedan češanj češnjaka
500dcl maslinovog ulja
1 kilo krumpira
soli i papra po potrebi
Priprema : u teču stavimo maslinovo ulje ,zatim složimo luk ,krumpire ,ribu ,češnjaka ,začinimo ,zalijemo vodom da pokrije sve sastojke i stavimo kuhati otprilike 45min.
Desert: Pijane smokve
100 g šećera rastopiti dodati 1 dc malvazije i prošeka po potribi, otprilike 2 dc dodati nasickane suhe smokve oko 150 g da kuva 10 minut i staviti da se ladi
StuĆi 2 dc šlaga, u njega dodati 1 cimet, 3 zlice cukra, 1 vanilin šećer i 500g mascarponea te sve skupa izmiksati i na kraju stući čajne kekse, a na njega kremu i na kraju preljev od suhih smokava.