Play ponuda
Play ponuda
FINALE TJEDNA

Olivera oduševila makedonskim jelima pa pobijedila: 'Nagrada će ići domu za nezbrinutu djecu'

U petak navečer u finalnoj epizodi riječkog tjedna 'Večere za 5 na selu' domaćica je bila Makedonka Olivera koja je osvojila čak četiri desetke!

Image
RTL.hr/ 13.5.2022. u 21:21
Play ponuda

Kulinarski tjedan u Rijeci i okolici došao je do kraja, a za finalnu je večeru domaćica Olivera pripremila pravu makedonsku gozbu koja je oduševila goste. Nakon dočeka i aperitiva Olivera je dečkima ponudila bijelo vino s listićima zlata kako bi nazdravili za kraj njihova druženja, a onda je za predjelo servirala makedonsku pitu pastrmajliju. „Vrhunsko jelo, bio sam oduševljen!“ pohvalio je Arno dok je Mate komentirao: „Ti sastojci kad ih pogledaš na tanjuru, ne možeš vjerovati da u ustima daju takvu harmoniju.“

Image
Foto:
Image

Za glavno jelo Olivera je ponudila posne sarmice bez mesa, roladu od svinjetine te nezaobilazno gravče na tavče. „O okusima se ne da ni pričati, bilo je super!“ priznao je Zoran, a Mate je rekao: „Sve kombinacije su pasale za deset, potrudila se i sve je bilo fenomenalno.“

Image
Foto:
Image

Makedonska baklava na moderan način te sladoled od oraha bili su servirani kao desert, a Jerko je nakon cijele večere morao malo odmoriti u gostinjskoj sobi od količine ukusnih jela koje je kušao.

Image
Foto:
Image

Olivera je finalnu večeru zaokružila pjesmom i harmonikom pa je ekipa sita i vesela krenula na ocjenjivanje. „Čista desetka, odrađeno je sve za deset, nemam što reći, ostao sam bez riječi“, kazao je Mate, a Olivera je desetke dobila i od Jerka, Zorana i Arna: „Sve je bilo super! Od ambijenta do hrane,  potrudila se oko svega i ovo je bila još jedna dobra večera u nizu. Odlično završavamo ovo naše druženje!“ Tako je jedina dama u riječkom tjednu osvojila maksimalnih 40 bodova i tako postala pobjednicom!

Image
Foto:
Image

„Jako mi je drago i baš sam sretna. Htjela bih im zahvaliti jer su bili jako dobri prema meni, a ovu nagradu bih uručila domu za nezbrinutu djecu jer će njima više koristiti nego meni“, kroz suze je zaključila Olivera.

Image
Foto:
Image

Popularna 'Večera za 5 na selu' idući tjedan odlazi u Koprivnicu i Đurđevac, a kakve će specijalitete spremiti novi kandidati – pratite od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽIVAJTE

Kod Maje je najviše pohvala bilo za desert: Donosimo recept za čokoladnu rapsodiju s narančom

Play ponuda

Više s weba