Večera za 5 na selu

Osim primarnog posla, Antonela pronašla dodatni izvor zarade: 'Kada vidim koliko dobijemo i koliko nam se...

Iz mjeseca u mjesec Hrvati se suočavaju sa sve većim rastom cijena pa, nažalost, moraju tražiti dodatne izvore prihoda

RTL.hr
16.11.2022 09:45

Općina Bord Moravica ima čak 38 naselja, no i dalje je najmanja po broju stanovnika. Ondje sa svojim suprugom i sinom živi 31-godišnja Antonela Rački , prodavačica na benzinskoj crpki u Delnicama. S obzirom na prirodu posla, Antonela naravno, osobno poznaje veliki broj stanovnika svoje općine. Iako za sebe kaže da je pomalo povučena i sramežljiva, mnogi se s tim ne bi složili jer je već bila izvrsna pred kamerama u kvizu 'Dođi, pogodi, osvoji' te je u tom tonu nastavila i u RTL-ovom kulinarskom showu 'Večera za 5 na selu' gdje se prijavila ponajprije zbog zabave, upoznavanja novih ljudi i iskustava. Gospođa Rački nevjerojatno se dobro snalazi u raznim područjima svog interesa u slobodno vrijeme, kao što su bicikliranje, šetnja prirodom, kuhanje i popravci automobila.

Osim poslom na benzinskoj crpki u Delnicama, ova svestrana 31-godišnjakinja bavi se i turizmom pa je otkrila i je li teško danas dobiti gosta. "Nije jer gostiju ima dosta, ali smo imali situaciju s jednim noćenjem zaredom u tjedan dana pa se moralo stalno dolaziti, prati peglati, čistiti... Da zaradiš, moraš prihvatiti sve", smatra Antonela.

"Mislim da je iznajmljivanje apartmana jako unosan posao, pogotovo u našoj Hrvatskoj kada je apartmanizacija na svom nivou. Ne podržavam baš uvijek, ali zašto ne", dodala je Petra, voditeljica obiteljskog pansiona.

Ipak, s unosnim poslovima dolaze i velike obveze pa je Antonela kazala kako joj padaju poslovi čišćenja apartmana. "Već sam se navikla. To mi je kao dobar dan kada vidim koliko dobijemo i koliko nam se isplati tako da je to dobro. Svaka kuna je dobrodošla", dodala je.

"Bavljenje turizmom u Gorskom kotaru je već postala tradicija. Nažalost, nemam ništa za iznajmljivanje", pojasnio je Matija , na što je Tomislav dodao kako će možda dobiti na lutriji pa se može dati u posao. "Ma ne bih se onda bavio turizmom jer bih uživao, dodao je Matija, koji uz Tomislava nema tog iskustva pa i ne može reći je li to naporan posao ili nije.