Večera za 5 na selu

Ovo je najhvaljeniji desert prošle sezone 'Večere za 5 na selu': Počastite se ovim kolačem na svjetski...

Oko Majina deserta nije bilo nikakvih kritika, baš naprotiv - samo pohvale

RTL.hr
2023-07-07 10:00

DESERT: Tip top

Biskvit:

4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna

1/2 praška za pecivo
3 žlice kakaa
1/2 dcl mlijeka
1/2 dcl ulja

Čoko-krema:

300 ml vrhnja za šlag

150 grama čokolade za kuhanje

Orange krema :

750 ml soka od naranče

3 pudinga od vanilije

10 žlica šećera

200 grama abc sira

400 ml vrhnja za šlag

20 grama želatine u prahu

Preljev :

200 ml soka narandže

2 žlice šećera

15 g želatina u prahu


Priprema:

Biskvit:

Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati vodu, brašno, kakao, prašak za pecivo, orahe i umućena bjelanca. Peći na 180c oko 20 minuta (kalup 26cm). Pečenu koru natopiti s 1 dcl soka od naranče.

Čoko-krema:

Zagrijati na vatri vrhnje s čokoladom da se istopi. Preliti preko kore i ostaviti u frižideru da se hladi nekoliko sati.

Orange krema

Napraviti puding sa šećerom u soku od naranče, kad se ohladi sastaviti s umućenim slatkim vrhnjem i sirom.

Preljev:

Želatin ostaviti da nabubri po uputstvu, zagrijati sok sa šećerom do vrenja pa ukloniti s vatre i u tome istopiti pripremljen želatin. Prohladiti pa preliti po torti. Umjesto želatine može preljev za torte, može ići bilo koji krem sir.


Emisiju 'Večera za 5 na selu' pratite i na PLAYU .

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.