Večera za 5 na selu

Pašteta od dimljene pastrve i tri inćuna Matiju stavila na prvo mjesto

U večerašnjoj epizodi 'Večere Za 5 na selu' kuhao je tehničar za telekomunikacije Matija iz mjesta Polane kraj Delnica.

RTL.hr
17.11.2022 21:30

Na Matijinom jelovniku našli su se sastojci poput pastrve maslaca, teletine, špeka, vrganja, ali i puding od vanilije.

Najbolja s ovog popisa je pastrva!", rekao je Tomislav dok je Petri s popisa namirnica nedostajati malo povrća.

Matija je jela sa svog jelovnika maštovito nazvao - predjelo Zlato iz Kupe, glavno jelo Pun džep te desert Ljubičasta čarolija.

Matija Žagar

Nakon dočeka domaćin je gostima servirao paštetu od dimljene pastrve. Nije bila loša pašteta", rekao je Tomislav, a Matija je otkrio da je uz pastrvu stavio još jednu morsku ribu. Stavio sam nekoliko inćuna", otkrio im je Matija, a gosti su komentirali da im je ukusna pašteta da nisu ni osjetili morsku ribu i da je pastrva prevladala.

Matija Žagar

Glavno jelo naziva Pun džep oduševio je goste. Punio sam meso s goranskim nadjevom i umakom od vrganja, a za Antonelu posebno s umakom od šampinjona", otkrio je Matija, a Antonela je bila oduševljena jer je zapamtio da ne jede vrganje.

Matija Žagar

Glavno jelo je bilo super okusa. U vrganjima se malo previše osjetilo crveno vino pa mi je vrganj izgubio onaj svoj okus", rekla je Petra, a s njom se složio i Ivica dok je Tomislav čak tražio još jedan tanjur. Završno jelo bilo je desert – kolač od domaćih goranskih šljiva koje je kuhao sa čokoladom, a između je bio puding od vanilije.

Matija Žagar

Bez primjedbi", rekao je oduševljeno Ivica na Matijin desert. Nije mi se svidjela kombinacija čokolade i šljiva", komentirala je Petra. Uslijedilo je ocjenjivanje, a Matija je dobio tri desetke i jednu devetku. Devet je dobio od Ivice jer je rekao da u glavnom jelu umak nije bio dorečen. Matija je tako osvojio 39 bodova kao i Petra.

Matija Zagar BODOVI.PNG

Hoće li ih Ivica srušiti s trona gledatelji će doznati sutra od 20.15 sati.