Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U SLAST

Pašticada i štrudel od smokava ručak je iz snova: Imamo Milivojeve recepte!

Domaćin s Korčule otkrio nam je svoje recepte

Image

Večera za 5 na selu

RTL.hr/ 27.5.2022. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo 

Sastojci 

1 kom balančane,

2 kom tikvice,

2 pamidore,

2 paprike, 

crveni luk,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

bili luk,

2 kuglice mozzarella,

Pakiranje smrznutog lisnatog tijesta

I raznorazni mediteranski začini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
večera za 5 na selu

Nevenka je pasivna letačica i kuharica u vrtiću: 'Kuham za djecu i lijepo mi je s njima, bolje nego s odraslima'

Priprema 

 U tavu ( prsuru )ulijemo malo maslinovog ulja, crveni luk nasjeckamo na sitno zatim ostalo povrće također nasjeckamo na male komadiće i dodamo u tavu da se dinsta, zatim u zdijelice koje smo prethodno premazali sa uljem stavimo lisnato tijesto i nakon što se je povrće dinstalo stavimo u zdijele i u peć koju smo prethodno zagrijali na 180 stupnjeva kad se malo zapeče na vrh dodamo mozarelu i ponovo vratimo u peć dok se mozarela fino ne razlije i zatim serviramo 

Pašticada 

1, 80 kg. goveđe meso ( frikando )

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

3 komada crveni luk 

4 režnja češnjaka 

50 grama pancete 

4-5 klinčića 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

muškantni oraščić

Oko pola litre kvasine ( coat)

1 žlica koncentrata rajčice 

Svinjska mast 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sol 

Lovorovi listovi 

Suhih šljiva

Mrkva

Celer 

Crveni luk 

Bijeli luk 

Postupak pripreme 

Narežemo  mrkvu I pancetu na tanke take također češnjak podugovasto na tanko nasjeć,

Mesu po duljini sa tankim nožem urežemo đepiće tako da uguramo mrkvu, pancetu I luk 

Meso stavimo u lonac I dolijemo 2/3 kvasine I 1/3 vode I ostatak povrća koje smo isjekli na komadiće dodamo u lonac sa mesom sa začinima I stavimo priko noći da stoji 

U međuvremenu okrenemo meso dva do tri puta 

U lonac stavimo masti i nakon što smo izvadili meso iz paca osušimo I  malo začinimo stavimo u lonac da se zapeče sa svih strana, zatim izvadimo iz lonca i prekrijemo folijom 

U isti lonac dodamo još malo masti i sitno nasjeckano povrće koje je bilo u pacu sa mesom dodamo sa suhe šljive I  začinima da se dinsta dok se dinsta dodamo 2-3 žlice koncentrata od rajčice, crno vino zatim kad se povrće skroz smekšali dodamo meso 

kuhamo 2- 3 sata poklopljeno na laganoj vatri povreneno podljevamo vodom , probajte nakon 3 sata jeli meso mekano ako jest izvadimo i narežemo na otprilike prst debljine

Povrće u loncu usitnimo sa štapnim mikserom zatim dodamo šnite mesa u umak u loncu i dodamo još štogod ako zatreba i to bi bilo to 

Desert 

Štrudel od smokava i I jabuka 

Sastojci 

8 listova kora za savijaču 

500 grama jabuka 

500 grama smokava 

100 grama oraha

150 grama 

50 grama krušnih mrvica

70 grama šećera 

1 limun

8 žlica ruma

 Priprema 

Jabuke i smokve operemo i na tanko narežemo, orahe na grubo narežemo i lagano zagrijemo maslac i pustimo da se otopi i lagano ohladi dodajemo krušne mrvice I cimet 

ba ubrus sravimo dva lista tijesta I lagano poprskamo sa maslacem pa radporedimo sa jabukom , smokvama i orasima , naribamo malo limunove korice , nakapamo sa dvije žlice ruma I pospemo sa 2-3 žlice mješavine mrvica šećera I cimeta 

Savijemo nadjevene listove tijesta pomoću ubrusa I stavimo savijaču u namašćeni lim . 

Savijaču premažemo sa preostalim maslacem i stavimo u prethodno zagrijanu peć koju smo zagrijali na 180 stupnjeva oko 40 minuta I kad je gotovo serviramo.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VOLI SELO

Mladi domaćin Luka: 'Djed mi je ostavio imanje i nadam se da će i moj sin jednom ostati tu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba