Play ponuda
Play ponuda
Kuha samo tradicionalno

Pobjeda mu izmakla za dlaku: Filipov autohtoni jelovnik dobio samo 1 bod manje od djedovog

U četvrtak navečer svestrani je mladić priredio pravu baranjsku gozbu, baš kao nekada. Goste je dočekao u šokačkoj narodnoj nošnji, a služila su se samo autohtona jela tog područja.

Image
Press/ 25.7.2019. u 22:14
Play ponuda

22-godišnji student agronomije Filip Golubov odlučio je gostima pokazati kako su se nekada kuhala starinska jela pa je tako svoju večeru pripremio na vanjskom ognjištu, što je ovotjednim kandidatima bio veliki plus. Još jedan plus dobio je i zbog toplog dočeka te tradicionalne odjeće koju je nosio tijekom večere, a pohvalili su ga i za pripremu autohtonih jela, koja danas mladi sve rjeđe jedu i rade.

Image
Foto:
Image

Za predjelo je Filip poslužio jelo zvano Tijesto naširoko i nadugačko, što su zapravo bile tradicionalne "lokšice" – tanke krpice tijesta koje se na brzinu skuhaju u paprikašu i posluže prije glavnog jela.

„Imao je toliko drugih predjela koja je mogao napraviti ,ali on se odlučio baš za ovo pravo autohtono“, ponosno je kazao djed Stipo, kojem se grlo stegnulo kada je ugledao unuka u bijeloj nošnji.

Pital u caru službe - vrsta paprikaša s pijetlom je bilo glavno jelo. Iako je izgledom podsjećalo na Stipino, svi su primijetili razliku i pohvalili domaćina.

Image
Foto:
Image

„Nije slično jelo jer se paprikaš radi na jedan način, a pital i trganci na drugi“, objasnio je stučnjak Stipo, koji je pohvalio unuka, baš kao i ostali kandidati.

„Možda nije izgledalo lijepo, ali okusom je bilo odlično!“, priznala je Sarah.

Papreno ukiselo uslatko bilo je ime deserta za koji je poslužio "taške" - tijesto punjeno pekmezom u krušnim mrvicama pa posluženo s vrhnjem te slatkom i ljutom papričicom. Iako je ova kombinacija zvučala vrlo neobično, gostima se svidjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Najveći plus večeri zaradio je kada su Filip i njegova zaručnica Marija ekipu iznenadili tradicionalnom svirkom i pjesmom.

Image
Foto:
Image

„Bilo je predivno, bili smo veseli“, komentirali su kandidati poslije iznenađenja, a onda je uslijedilo ocjenjivanje. Jolanka mu je dala ocjenu 8 jer je tjestenina bila u sva tri slijeda, što joj se nije dopalo. Djed Stipo mu je dao čistu desetku jer smatra da je Filip sve profesionalno odradio, pokazao je njihovu tradiciju od početka do kraja. Desetku mu je dala i Sanja, kojoj je sve bilo odlično, a Filip se pokazao kao pravi domaćin. Sarah mu je dala ocjenu 7 jer je Stipi dala 8, a djedova večera joj je za nijansu bila bolja. Taj jedan bod na kraju je presudio Filipu, koji je zaradio 35 bodova pa je tako njegov djed i dalje u vodstvu s 36 boda.

Može li Jolanka nadmašiti Stipu, doznat će se u posljednjoj ovotjednoj večeri u petak u 20 sati na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽIVAJTE

Kod Maje je najviše pohvala bilo za desert: Donosimo recept za čokoladnu rapsodiju s narančom

Play ponuda

Više s weba