Večera za 5 na selu

Pobjednica Marija prepuna emocija: 'Nikad u životu nisam nigdje bila prva!'

U posljednjoj epizodi zagrebačkog tjedna kuhala je umirovljenica Dubravka iz Markova Polja kod Sesveta, a za goste je pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Razmontirana kobasa, glavnog jela Šljiva u pisanici i deserta Nelina torta.

RTL.hr
22.04.2022 21:18

Većini gostiju nije se svidjelo ljuto predjelo, a nekima slatko glavno jelo dok je torta bila pun pogodak. Dubravka je za svoju večeru dobila desetku od Snježane Novak, devetke od Marije i Snježane Tončić, a najkritičniji gost ponovno je bio Renato koji je domaćici dao osmicu zbog slatkog glavnog jela. Dubravka je osvojila 35 bodova , kao i Snježana Tončić, tako da nije prestigla vodeću Mariju koja je osvojila 5000 kuna.

Dubravka Falnoga

Kad su stigli kod Dubravke, svi su nazdravili za ukusnu večeru i još bolje druženje. Pila sam rogač, ali nije baš imalo okus po rogaču, ali domaća je rakija pa je izdrživo", rekla je Marija, a Renato dodao: Rakijica mi je bilo malo žestoka, ne volim jaka pića."

Dubravka Falnoga

Za predjelo je Dubravka poslužila bruskete s mesom iz kobasica, a Mariji je kruh bio previše tvrd tako da je jela samo meso koje ju nije ju baš oduševilo jer je bilo ljuto. Nisam skužio da je ljuto dok nisam probao onu papričicu, onda sam se malo zagrcnuo", rekao je Renato. I Snježani Tončić je bilo preljuto, no njezina imenjakinja nije imala zamjerke.

Dubravka Falnoga

Punjeni svinjski lungić s domaćom tjesteninom Dubravka je poslužila za glavno jelo . Tjestenina mi je po okusu bila dobra, ali prekuhana. Ne volim raskuhanu tjesteninu", rekla je Marija, kojoj su šljive bile previše namočene pa su bile kao pekmez, a Renatu se nije svidio ni okus mesa zato što ne voli kombinaciju slatko i slano, kao ni šljive.

Dubravka Falnoga

Dubravka je za kraj večere poslužila tortu . Volim orahe, tu neku kremicu koja je bila unutra, šlag", rekao je Renato, a i Mariji se jako svidjela. Za mene je torta kraljica kolača, bila je fantastična", rekla je Snježana Tončić, a Snježani Novakveć je standardno sve bilo fino.

Dubravka Falnoga

Nakon večere stigao je harmonikaš pa su svi zapjevali i zaplesali, a potom je večerašnja domaćica proglasila pobjednika tjedna. Na četvrtome mjestu bila je Snježana Novak, na trećem mjestu bile su Snježana Tončić i Dubravka, drugi je Renato, a pobjednica Marija !

Dubravka Falnoga

Kulinarski show 'Večera za 5 na selu' gledajte po ponedjeljka do petka od 20.15 sati samo na RTL-u!