Večera za 5

Pobjednički recepti ovog tjedna koje biste možda htjeli isprobati: Carpaccio i filetsteakovi od boškarina

U ovotjednoj 'Večeri za 5 na selu' pobjedu je odnijela Jelena, a mi vam otkrivamo njezin krčki pobjednički jelovnik!

RTL.hr
01.11.2020 10:00

Carpaccio od boškarina

Večera za 5 na selu

Carpaccio

- 500 g boškarina

- 100 g brusnica

- 1dcl istarske domaće rakije

- 100 g listića parmezana

- 100 g rukole

- Sol, papar, maslinovo ulje

Boškarin tanko narezati na šnicle i istući batom. Prethodno natopljene brusnice u rakiji (15min) posuti po mesu, zarolati i zalediti. Na kraju rezati na tanke šnite.


Biftek od boškarina s domaćim pljukancima

Večera za 5 na selu

Sastojci:

- 1kg filea boškarina

- Maslinovo ulje

- Sol, papar, suhi začini

Prilog - pljukanci

- 200 g oštrog brašna

- 200 g glatkog brašna

- 400 ml vode, sol

- Kuhati u slanoj vodi

- 300 g cherry rajčica

- 100 g slanutka

- Maslinovo ulje

Zagrijati maslinovo ulje, polovice cherry rajčica kratko popržiti. Dodati slanutak te nakon 2 min dodati pljukance s malo svježeg bosiljka. Sve dobro začiniti solju i paprom.

Filetsteak dekorirati ružicama maslaca sa začinskim biljem i češnjakom!


Semifreddo od suhih smokava

Večera za 5 na selu

Sastojci:

- 600 g suhih smokava

- 1/2 l šlaga

- 6-7 jaja

- 200 g šećera

- 2 dcl muškata

- 2 šlice mlake vode

Smokve isjeckati, dodati 100 g šećera, preliti vodom (čisto da prekrije smokve) te dodati muškat. Kratko kuhati, 10-ak minuta. Umutiti šlag, žumanjke, te ostalih 100 g šećera i 2 žlice mlake vode. Kada smjesa od šlaga bude pjenasta u nju dodati smjesu sa smokvama. Bjelanjak umutiti u čvrsti snijeg, pa sve lagano spojiti.