Večera za 5

Pobjednički recepti ovog tjedna koje biste možda htjeli isprobati: Plavkasta poslastica i Plivajuća...

S visokih 39 bodova u slavonskobrodskom tjednu Večere za pet pobjedu je odnio Marin Čosić, koji je kuhao u četvrtak.

RTL.hr
11.10.2020 09:45

Osvojivši gotovo sve desetke od svojih protukandidata, Marin je oduševio ovim jednostavnim, a preukusnim jelovnikom.


PREDJELO

Image 4672482 (auto)

"Hladno i mokro" (salata od tjestenine i kukuruzna juha)

SALATA OD TJESTENINE

Sastojci:

500 g tjestenine

100 g šunke

100 g krastavaca

100 g kulena

majoneza

jogurt

Nasjeckati krastavce I šunku te dodati u ohlađenu tjesteninu. Zatim dodati jogurt I majonezu I sve dobro promiješati. Poslužiti uz narezani kulen.

KUKURUZNA JUHA

Sastojci:

100 g kukuruznog brašna

500 ml jogurta

2 l pilećeg temeljca

Skuhati pileći temeljac. Dodati smjesu kukuruznog brašna I jogurta I kuhati na laganoj vatri 10 minuta uz miješanje.


GLAVNO JELO

Image 4672492 (auto)

"Plivajuća teletina" (teletina ispod peke)

Sastojci:

4 kg telećeg vrata

1 kg krumpira

4 mrkve

sol

papar

Teleći vrat narezati na veće komade i začiniti. Mrkve prepoloviti, a krumpire narezati na četvrtine. Sve zajedno složiti u tepsiju za peku i staviti na žar. Peći sat i pol do dva sata.


DESERT

Image 4672496 (auto)

"Plavkasta poslastica" (Pita od šljiva)

Sastojci:

300 g šljiva

0,2 l čvrstog jogurta

500 ml mlijeka

prašak za pecivo

vanilin-šećer

200 g glatkog brašna

4 žlice šećera

Umutiti smjesu od jogurta, mlijeka i brašna. Dodati vanilin-šećer i prašak za pecivo te sve miješati dok se ne dobije homogena smjesa. Uliti u posudu za pečenje i poslagati šljive. Peći 30 minuta na 200 stupnjeva.