Osvojivši gotovo sve desetke od svojih protukandidata, Marin je oduševio ovim jednostavnim, a preukusnim jelovnikom.
PREDJELO
"Hladno i mokro" (salata od tjestenine i kukuruzna juha)
SALATA OD TJESTENINE
Sastojci:
500 g tjestenine
100 g šunke
100 g krastavaca
100 g kulena
majoneza
jogurt
Nasjeckati krastavce I šunku te dodati u ohlađenu tjesteninu. Zatim dodati jogurt I majonezu I sve dobro promiješati. Poslužiti uz narezani kulen.
KUKURUZNA JUHA
Sastojci:
100 g kukuruznog brašna
500 ml jogurta
2 l pilećeg temeljca
Skuhati pileći temeljac. Dodati smjesu kukuruznog brašna I jogurta I kuhati na laganoj vatri 10 minuta uz miješanje.
GLAVNO JELO
"Plivajuća teletina" (teletina ispod peke)
Sastojci:
4 kg telećeg vrata
1 kg krumpira
4 mrkve
sol
papar
Teleći vrat narezati na veće komade i začiniti. Mrkve prepoloviti, a krumpire narezati na četvrtine. Sve zajedno složiti u tepsiju za peku i staviti na žar. Peći sat i pol do dva sata.
DESERT
"Plavkasta poslastica" (Pita od šljiva)
Sastojci:
300 g šljiva
0,2 l čvrstog jogurta
500 ml mlijeka
prašak za pecivo
vanilin-šećer
200 g glatkog brašna
4 žlice šećera
Umutiti smjesu od jogurta, mlijeka i brašna. Dodati vanilin-šećer i prašak za pecivo te sve miješati dok se ne dobije homogena smjesa. Uliti u posudu za pečenje i poslagati šljive. Peći 30 minuta na 200 stupnjeva.