Večera za 5 na selu

Pobjednički recepti 'Večere za 5 na selu': Isprobajte ih!

Mišel je odnio pobjedu sa 40 bodova, isprobajte njegove recepte.

RTL.hr
23.10.2022 14:15

PREDJELO:"Šareni nabujak" – Nabujak sa šunkom i povrćem

Sastojci:

5 jaja

5 žlica vrhnja

5 žlica brašna (glatko)

6 g slatke paprike

5 g soli

2 g bibera

Peršin (po želji)

1 crvena paprika

300 g šunke

Jaja, vrhnje i brašno dobro promiješati pjenjačom te dodati začine. Umiješati na kockice narezanu papriku i šunku da se sve sjedini. Uliti u kalup obložen folijom i staviti peći na 200C oko sat vremena.

GLAVNO JELO:"Adamovo rebro" – juneća rebra s povrćem ispod peke

Sastojci:

6 kg junećih leđa s kostima

3 kg krumpira

0,5 kg paprike

mrkva

rajčica

15 dkg slanine

Suhe šljive

0,5 l bijelog vina

2 dcl ulja

3 kruške

3 jabuke

Juneća leđa koja su bila na suhom zrenju 56 dana na temp.od 2-4C, mariniramo 4 dana i stavimo u peku u koju smo dodali papriku, rajčicu, peršin (korijen), suhe šljive ,ulje, vino i vodu.

Pečemo oko 1:45 min. i dodamo krumpir narezan na veće komade,2 jabuke, 2 kruške.

Vratimo meso i pečemo još 1: 15 min.

DESERT:"Snježna kraljica" – Mileram torta

Sastojci:

250 g šumskog voća

250 g brašna (glatkog)

100 g šećera

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

80 g margarina

1 jaje

Zamijesiti tijesto, razvući i položiti u kalup. U međuvremenu zakuhati:

l mlijeka (odvojiti 1 dcl za puding)

2 pudinga od vanilije

200 g šećera

800 g milerama

Mlijeko i šećer zakuhati. Posebno pomiješati puding s preostalim mlijekom i kuhati dok smijesa ne postane glatka. Maknuti s vatre i umiješati mileram. Sve zajedno uliti u prethodno pripremljen kalup.

Na to staviti prokuhano šumsko voće i peći na 170C oko 70 minuta.