Večera za 5 na selu

Pobjednički recepti 'Večere za 5 na selu': Probajte Ivanove recepte!

RTL
15.10.2022 12:45

Predjelo: Domaći naresci s okruglicama od sira

Sastojci:

500g domaći kobasica

200g kobasica od vepra

200g sira

5 paprika

200g jogurta

100g majoneze

50g peršina

25g češnjaka

Sirne okruglice

250g sira

1 jaje

30g brašna

1žica vegete

Pola šalice ulja

100g krušnih mrvica

Priprema:

Suhomesnate proizvode narezati i posložiti na platu.

Naribati sir u koji se dodaje jedno jaje, brašno i vegeta. Sve to dobro izmiješati i rukama napraviti kuglice. Zatim te okruglice panirati u brašnu, jajima i krušnim mrvicama.Zatim ih ispržiti u vrućem ulju.

Ivan Krizmanić

Glavno jelo: Teletina ispod peke

Sastojci:

3kg teletine

2kg krumpira

500g paprike

500g mrkve

50g soli

50g vegete

1 glavica luka

100g masti

500 šampinjona

100g sira

Priprema:

Teletinu izrezemo u podjednake komade te stavimo u pac. Ogulimo krumpir, mrkvu te ocistio papriku.

Tacnu namažemo s masti i postavimo komade teletine na dno tepsije. Na to stavljamo krumpir, papriku i mrkvu. Stavljamo u peku pod foliju na 30min. Vadimo iz folije te komade mesa stavljamo van, ako vidimo da je krumpir dovoljno kuhan. Nakon 10 minuta okrecemo meso i vracamo nazad jos 10 minuta i onda po ukusu dodatno zapecemo. Gljive izdubimo i sir narezemo na kockice te stavimo na rostilj i pecemo dok se sir skroz ne rastopi.

Ivan Krizmanić

Desert: 1001 listić

Sastojci:

1 lisnato tjesto

3 puding od vanilije

2 žumanjka

200g maslaca

200g margarina

200g šecera

1 šlag

1l mljeka

Priprema:

Razvaljati i ispeći 4 kore od lisnatog tijesta. Neka budu malo bolje pečene radi rezanja kolača. 3 pudinga razmutiti sa malo mlijeka i 2 žutanjka. Ostaka mlijeka staviti da kuha sa 3 žlice šećera. Kad zakuha skinuti sa štednjaka i dodati puding s jajima. Zamiješati kremu. Mješati i vratit na laganu vatru. Ukuhanu kremu dobro ohladiti. U ohlađeno dodati margarin i šećer u prahu. Izmiksati dobro. Stući 1/2 l slatkoga vrhnja. Kolač mažemo ovim redosljedom: KORA-KREMA-ŠLAG te zadnju preostalu koru lisnatoga tijesta dobro razmrvimo te posujemo po od gore šlagu. Kolač se poslužuje dobro ohlađen.