Večera za 5

Pogledajte kako se ispravno kuša maslinovo ulje: 'Osjetimo zeleni plod masline, pokošenu travu, malo jabuke'

Prije samog kuhanja Elisabetta je otišla po svoj tajni sastojak - maslinovo ulje pa je otišla u obližnju uljaru.

RTL.hr
22.02.2020 10:00

Došla sam kod vas zato što mi treba nešto posebno za predjelo", rekla je mlada komercijalistica , a uljar joj je rekao kako bi bilo najbolje da prvo kuša nekoliko vrsta ulja kako bi procijenila koje je najbolje za njezino jelo. Krenut ćemo s bužom", rekao je uljar dok je posluživao autohtonu istarsku vrstu masline. Potom su prvo pomirisali ulje. Osjetimo zeleni plod masline, pokošenu travu, malo jabuke", rekao je uljar i nastavio: Prvi je korak gutanje, ali ne klasično - vučemo zrak kroz zube da bismo na taj način lakše prepoznali okus. Gutanjem nećemo prepoznati okus, nego nam služi nosnica i zato moramo vući zrak kroz zube."