Večera za 5 na selu

Poljska salata, lungić u umaku i torta s makom i malinama: Isprobajte Ružičine recepte

Domaćica Ružica Begović potrudila se oko svojih jela, no pobjedu je ipak odnio Silvio. Ipak, Ružičina jela divno su izgledala, iskušajte ih i vi kod svoje kuće!

RTL.hr
25.06.2022 12:00

PREDJELO:

30 dag pilećih prsa

giros

kečap

majoneza

kiseli krastavci

zelena salata

paradajz

Piletina se nareže na rezance i začini girosom. treba odstajati barem pola sata. Na malo ulja piletina se ispeče i tako toplu stavljamo na dno zdjele,po piletini naribamo kisele krastavce, zatim stavljamo kečap po krastavcima te majonezu po kečapu. Na kraju salatu izrežemo na trakice i poslažemo po piletini, a gore ukrasimo paradajzima.

GLAVNO JELO:

Svinjski lungić

paprika

tikvice

vrhnje za kuhanje

vegeta

biber

brašno

bijelo vino

Lungić narežemo na 3 cm široke medaljone, stavljamo u brašno i zapečemo s obje strane na ulju.

Luk, papriku i tikvice narežemo na sitne kockice i pržimo na ulju. Kad je gotovo zalijemo vodom i vinom te unutra stavimo medaljone koje smo popržili. Sve se dinsta jedan sar i onda se medaljoni izvade, a u "saft" se stavi mljevena crvena paprika, mješavina povrća, biber... Sve se zagusne brašnom te se na kraju stavi vrhnje za kuhanje.

DESERT:

10 jaja

50 dag šecera

3 pudinga od vanilije

10 dag maka

10 dag brašna

prašak za pecivo

1/2 kg malina

1 margarin

8 dl mlijeka

20 dag bijele čokolade

5 dl slatkog vrhnja

Od 10 bjelanjaka, 20 dag sećera, 1 žlice brašna, praška za pecivo i 10 dag maka ispeku se tri kore. Svaka se suši 30 min na 150 stupnjeva..

Od 10 žumanjaka, 2 pudinga od vanilije, 20 dag šećera, 2 žlice brašna i 8 dl mlijeka skuha se krema. U vruće se doda 20 dag bijele čokolade, a kad se ohladi, doda se 1 margarin i 3 dl slatkog vrhnja istučenog u šlag.

Maline se kuhaju s 2 dl vode i kad zavriju u njih se umiješa 1 puding od vanilije i 10 dag šećera.

U kalup se stavlja kora pa žuta krema i po njoj maline, pa opet kora, žuta krema i maline... Na vrh se stavlja treća kora i prelije se glazurom od čokolade. Kad se torta ohladi, ukrasi se šlagom i malinama po želji.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.