Večera za 5 na selu

Posljednja ovotjedna domaćica ništa ne prepušta slučaju: U predjelu i desertu ima sira pa će Saša dobiti...

Dok je pripremala jela, Paulina je otkrila kako ne bi htjela razočarati Sašu jer njezina dva jela sadržavaju sir koji on ne može jesti

RTL.hr
25.11.2022 20:30

Iz okolice Samobora dolazi Paulina Kleščić , 65-godišnja gospođa u mirovini koja je po zanimanju prodavačica. Nakon četiri duga desetljeća rada i života u Njemačkoj, vratila se u Hrvatsku sa suprugom za kojeg se udala sa 16 i pol godina. S obzirom na to da je umirovljena, ima dosta slobodnog vremena na raspolaganju pa ga ispunjava vrtlarenjem, kuhanjem, šetnjom i tjelovježbom. Željna je novih iskustava, ali nije kompetitivna te ne priželjkuje pobjedu pa se prijavila u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' . Zanimljivo je da ova gospođa kuha različita jela, tradicionalna i moderna, a sličan je i njezin meni za večeru.

Iza imena predjela 'Kompozicija jeseni', krije se jedna vrsta salate koja će biti slatko-kiselog okusa. Za one sumnjičave, Paulina tvrdi kako se ovi okusi slažu te je u svoju obranu dodala kako je to jela već više puta do sada pripremala. "S ovim sirom je stvarno izvrsno", dodala je posljednja ovotjedna domaćica.

A da je mislila na sve i svakoga, Paulina je još jednom dokazala tvrdeći kako Saša neće dobiti predjelo jer on sadrži sir koji on ne može jesti. Umjesto pohanog sira, domaćica je rekla kako će mu u salatu dodati pohane pileće šnicle.

"Definitivno bih to cijenio kao njenu gestu", poručio je Saša. Dok je pripremala predjelo u svojoj kuhinji, Paulina je kazala kako ga ne bi htjela razočarati. Isto je poručila kada je pripremala i desert 'Nešto narančasto što svi vole'.

Riječ je o torti koja se sastoji od sira, vrhnja i mandarina, a upravo je tim sastojcima nadjenula ispečeni biskvit koji sa smjesom ide u hladnjak. I u ovom slučaju Saša neće ostati bez deserta jer i on, poput predjela u sebi ima sira. Paulina je rekla kako će on dobiti štrudlu od jabuke. Prava domaćica!

"Saša ne bu jeo. On bu dobio dvije mandarine sa strane", rekla je Ksenija i nasmijala se na vlastitu šalu.