Večera za 5 na selu

Princ romske glazbe Renato Zahirović te poznati roker i bluzer Miro Dimić dolaze u 'Večeru za 5 na selu'

RTL-ova najgledanija kulinarska emisija svake sezone privlači sve veći broj gledatelja, ali i zanimljivih kandidata koji žele predstaviti svoj kraj, specijalitete i gostoljubivost.

RTL.hr
15.03.2022 12:00

U petnaestoj sezoni 'Večere za 5 na selu' , koja s prikazivanjem počinje 21. ožujka u 20.15 sati , kuhat će se ukusne romske delicije koje će pripremati talentirani 30-godišnji pjevač Renato Zahirović iz Zagreba, kojeg je publika već imala priliku vidjeti i poslušati u RTL-ovu glazbenom showu 'Zvijezde' , gdje je došao do finala, ali i drugim emisijama takvog karaktera. Renato je pjevač i samostalni umjetnik koji jednostavno živi glazbu, a ljubav prema njoj prati ga od najranijeg djetinjstva jer je njegov otac svirao harmoniku dok je majka pjevala. Iako mu je romska, narodna i etno glazba na prvome mjestu, Renato voli izvoditi i soul, pop, rock, R&B te jazz žanrove, a za svoje glazbene uzore ističe Esmu Redžepovu i Šabana Bajramovića.

Renato Zahirović

Oni su velikani od kojih sam puno naučio i njihov je odlazak gubitak za svjetsku glazbenu scenu. Osim njih, ne bih odbio duet ni s kim tko ima visoku izvođačku, umjetničku, profesionalnu i ljudsku razinu na kojoj može kroz pjesmu manifestirati najfinije predjele ljudske duše. Pošto su otišli kralj i kraljica, trudit ću se svojim radom naslijediti ih kao princ romske glazbe", istaknuo je Zahirović 2018. godine kao finalist RTL-ova glazbenog showa. Uz pjesmu, Renato obožava i ples, a jedno je vrijeme čak bio i instruktor trbušnog plesa. Osim toga, ima izraženi natjecateljski duh i voli kuhati pa se zato odlučio prijaviti u 'Večeru za 5 na selu' te vjeruje kako bi čak mogao i pobijediti. Svoje će goste iznenaditi romskim specijalitetima, ali i glazbom!

Renato Zahirović

Uz mladog princa romske glazbe u novu sezonu popularne kulinarske emisije stiže jedan poznati i iskusni roker i bluzer iz Siska Miroslav Miro Dimić . Taj 67-godišnji umjetnik iza sebe ima dugu glazbenu karijeru te, kako naglašava, glazba je njegov život, profesija i hobi. Miro je cijeli život posvetio rocku i bluesu, svirao je i surađivao s brojnim glazbenicima te je izdao nekoliko albuma i snimio dokumentarni film. Trenutačno u Sisku vodi vlastitu glazbenu školu za djecu i veliki je ljubitelj i promotor svog kraja.

Miroslav Miro DImić

Zbog toga se odlučio prijaviti u 'Večeru za 5 na selu' kako bi gledateljima pokazao svoj kraj, istaknuo njegovu urbanu i kulturnu stranu, ali i kako bi dobro skuhao i još se bolje zabavio. Za sebe kaže da je vrlo društven, komunikativan, kreativan i spontan, ističe kako voli ljude, a i ljudi vole njega. U slobodno vrijeme je strastveni igrač tenisa te sudjeluje na raznim natjecanjima, a u nekoliko njih je čak i pobijedio.

Miroslav Miro Dimić

Koji glazbenik će se bolje snaći s kuhačom nego s mikrofonom - doznat će se u novoj sezoni showa 'Večera za 5 na selu' od 21. ožujka u 20.15 sati na RTL-u!