Play ponuda
Play ponuda
BRAVO!

Prva blagdanska večera dobro je prošla i Marica je osvojila 36 bodova!

U specijalnom blagdanskom tjednu u 'Večeri za 5 na selu' petero kandidata iz Dalmacije još jednom će pokazati svoje kulinarske vještine i pokušati osvojiti nagrade od 1000 eura.

Image

Večera za 5 na selu

RTL.hr/ 19.12.2022. u 21:30
Play ponuda

Svi ovotjedni kandidati već su sudjelovali u 'Večeri za 5 na selu', a današnje odredište bio je Zadar, gdje je kandidate ugostila dizajnerica tekstila Marica, koja jako drži do Božića jer se tada u njezinu domu okupljaju obitelj i prijatelji. Na blagdansku večeru stigli su joj umirovljenik Mario, turistička djelatnica Duška, knjigovotkinja Lorenta i umirovljenik Anđelko, kojima je pripremila morsko-mesni jelovnik: predjelo naziva Morske orgulje, glavno jelo Rock me, baby i desert Donat. U predjelu su svima bile bolje pohane kuglice od bakalara od paštete od bakalara, veprovina nije baš oduševila goste, a kod deserta gostima se više svidio izgled nego okus pa je Marica osvojila 36 bodova.

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Vesela ekipa okupila se u kombiju i svi su se veselili nadolazećim danima, a Marica je goste ponudila viskijem, višnjevcem i kruškovcem. „Domaćica je bila vesela i još smo je mi malo razveselili“, rekao je Anđelko, a Duška je pohvalila višnjevac u koji je umakala kroštule.

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Prvo blagdansko jelo bio je bakalar s krumpirom i kuglice od bakalara na podlozi od tartara i svima se svidjelo kako je posluženo, a Lorenta je bila sretna što nije bilo kostiju. „U ove blagdanske dane 60, 70 posto ljudi posegnut će za bakalarom, i to baš ovako na razne načine“, rekao je Anđelko koji smatra da ovo ipak nije bila pašteta nego bakalar na bijelo, a Lorenta nije sve pojela zbog češnjaka zato što joj ne odgovara baš. „Meni je predjelo bilo top!“ zaključila je Duška, a svidjelo se i Mariju.

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Prije veprovine s palentom, jela koje je Marica nazvala Rock me Baby, gosti su prvo otpjevali taj hit grupe Riva. Duška je komentirala da bi ona tostirala palentu te da ne bi toliko usitnila meso jer joj se činilo kao pašteta. „Ja sam isto naučila na veće komade divljači i bez mrkve“, rekla je Lorenta te naglasila da svatko radi na svoj način. „Bilo mi je jako dobro okusa, baš mi je odgovaralo“, dodala je Lorenta, Anđelko je pohvalio mekano meso, a i Mariju je sve bilo bilo dobro.

Image

Večera za 5 a selu

Foto:
Image

Večera za 5 a selu

Prvu blagdansku večeru Marica je završila čokoladnom slasticom od dizanog tijesta, što je svima savršeno izgledalo. Anđelku se desert jako svidio dok Duški nije baš odgovarala čokolada jer je mislila da je mak. „Suh je bio, umak je bio fin, ali mi nije dovoljno omekšao tijesto da bi mi to bilo dobro“, dodala je Duška, a Mariju je bio presladak, no ipak ukusan.

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Nakon lijepih poklona, još jedne zdravice i pjesme sa sviračima gosti su ocijenili Maričinu večeru - Mariju je sve bilo savršeno pa je dao desetku, Lorenta je dala ocjenu devet jer joj je falilo 'ono nešto', Anđelko se isto odlučio za devetku jer mu pašteta od bakalara nije sličila na paštetu, a i nije mu bila jasna veza između bakalara i glavnog jela dok je najkritičnija bila Duška koja je dala ocjenu osam te rekla: „Predjelo je bilo savršeno, malo manje bilo je savršeno glavno jelo zbog jako usitnjenog mesa i umak mi nije bio dovoljno dobar i desert je bio suh.“

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Sutra kuha Mario, a što on obično priprema za blagdane - ne propustite pogledati d 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
NIJE SUMNJALA NI TRENUTKA

Ne bi svaka žena ovo dopustila! Ismet se primio škara i ošišao Azelmu: 'Savršeno'

Play ponuda

Više s weba