Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ODVAŽNA DOMAĆICA

Prvi koraci u kulinarstvu! Rahela se ne sjeća svog prvog kuhanja, ali evo što je prvi put u životu napravila ...

Prvo jelo koje je pripremila na plinskom štednjaku i ne pamti, ali ovo što je prvi put učinila pred kamerama, pamtit će dugo vremena

RTL.hr/ 1.12.2022. u 9:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osim što vodi obiteljski restoran, Rahela Slamić u dvorištu roditeljske kuće ima konobu koja datira još od 18. stoljeća. zanimljivo je da je u njoj i sniman film 'Povratak'. Ova karizmatična Dalmatinka sebe smatra veselom, komunikativnom i zabavnom osobom koja voli izazove. Uživa u mirisima i okusima mediteranske kuhinje pa ne čudi da joj je omiljeno jelo pašticada. S druge strane, istaknula je kako joj nije strano ni eksperimentiranje, a želja za novim iskustvima i zabavom je dovela u RTL-ov kulinarski show 'Večeru za 5 na selu'. Svojom manom u kuhinji smatra to što uvijek skuha puno hrane, ali zato kao vrlinu ističe činjenicu da svi koji probaju njezina jela, ne staju s riječima hvale.

Na pitanje kuha li često na kaminu ili je to za posebne prilike, Rahela je objasnila kako se u kominu najčešće peče, a ne kuha. "Ovaj drugi dio mog jela je to što se radi na kominu, ali više prakticiramo taj plin jer je puno jednostavnije", tvrdi domaćica koja je pojasnila da su jela brzo gotova na živoj vatri te nema baš stajanja.

"Tronožac, komoštra, bakreni lonac - ta hrana ima sasvim neki drugi gušt. To se jednostavno mora probati jer se ne može riječima opisati. To su okusi nebo i zemlja u odnosu na ono što je skuhano na plinu", misli najstarija ovotjedna kandidatkinja Radojka.

A kada se već spominje plinski štednjak, Rahela je i svoje prvo iskustvo kuhanja na njemu gotovo potisnula. Prema njezinim riječima, nikad nije učila kuhati i nema pojma koje je prvo jelo skuhala jer je bačena sam u vatru. "Valjda sam ispekla neko meso ili ribu. To se ne kuha nego peče. U biti da!" uskliknula je i objasnila kako je ovo prvo jelo koje kuha na kominu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zasluge nije sebi pripisala nego "genetskom kodu matere" jer njena majka jako dobro radi dalmatinsku kuhinju u što ne sumnjamo.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEČERAS OD 21 SAT

'Ljubav je na selu - specijal': Otkrivamo gdje je zločesti dečko Goran Špehar i što danas radi Jovičina Zagorka Mirjana!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba