Večera za 5 na selu

Prvi ovotjedni domaćin Mario: 'Pobjeda mi nije toliko važna - bitno je sudjelovati'

U 'Večeri za 5 na selu' večerašnji je domaćin 51-godišnji Mario Alavanja, profesionalni vozač koji uz kuhanje voli i svirati harmoniku.

RTL.hr
21.03.2022 18:00

Inače sam čvrstog karaktera, volim ljude, prijateljstva, šale... Volim dobro pojesti i popiti, bezalkoholno. Ne pijem 30 godina, po struci sam profesionalni vozač . Posljednjih 20-ak godina bio sam vozač autobusa, smatram da je vozač pri vrhu zanimanja po pitanju teškoće posla. Znači, kiša, led, snijeg, sunce, dan, noć... Kad svi spavaju, ti voziš. Odgovornost je velika, 50 ljudi je iza, teško je, dosta je teško", kaže Mario koji vozi i kamione i s njima je prošao cijelu Europu. Uz to, veliki je ljubitelj motora, općenito voli putovati i svirati harmoniku.

Mario Alavanja

Kad dođem s puta, najviše volim sjesti u, kao što kažu, toplini doma svog, popiti kavu koju skuha žena, poigrati se sa psom, zasvirati malo za svoju dušu i skupiti ekipu u sjenici koju smo sin i ja izgradili. Ljubav prema harmonici traje od malih nogu, jednostavno to volim. Nekad sam svirao aktivno pa prestao. Dvadeset godina nisam uzeo harmoniku u ruke i onda me opet vukla želja i kupio sam jednu pa drugu pa treću i tako", kaže Mario i dodaje.

Mario Alavanja

A kad je o manama u kuhanju riječ, svjestan je da nitko nije savršen i kaže da će o njegovim vrlinama najbolje prosuditi ostali kandidati. Bitno je sudjelovati. Pobjeda nije toliko važna, ali ako dođe, dođe", za kraj kaže Mario.

Kako će se njegova večera svidjeti ostalim kandidatima - ne propustite pogledati večeras u 20.15 sati u 'Večeri za 5 na selu'.