Večera za 5 na selu

Radojka se doselila u Dalmaciju, ali joj ništa ne odgovara: 'Dođite na sezonu pa ćete vidjeti koliko smo...

Jedan od ovotjednih kandidata je proučio kako nema sredine s Dalmacijom ili rade dan i noć ili se uopće ne rade

RTL.hr
30.11.2022 09:45

Zbog ljubavi je Radojka Curavić napustila rodni grad. Ova 64-godišnjakinja trenutno je nezaposlena, ali je po struci ugostiteljska tehničarka. Vesela i uvijek spremna na izazove - tako sebe opisuje Radojka koja se u RTL-ov kulinarski show 'Večeru za 5 na selu' prijavila prvenstveno zbog dobrog druženja. U kući gdje živi sa suprugom, nekadašnjim pomorcem, gospođa Curavić ima tri apartmana.

Inače, Radojka je prvih 20 godina života provela u Poreču, ali se teška srca preselila u Brodaricu gdje je njezin suprug rođen i živi. Prema njezinim riječima, u Istri je bolje nego u Dalmaciji, ali tako ne misle njene protukandidatkinje. Rahela tvrdi kako je u Dalmaciji sve bolje "jer ovi iz Istre sve uzimaju iz Dalmacije".

Curavić je rekla kako je u Istri bolje "po svemu, počevši od mentaliteta, o poslu da ne govorimo, standardu života...". Mišela je tada Raheli poručila kako je dalmatinsko maslinovo ulje bolje od istarskog, ali i klima. U nastavku je i dodala kako se Istrijani dolaze i kupati u Dalmaciju.

"Uvijek su nam prije govorili da smo divlja plemena, svi smo posvađani, svi su na sudu, ali opet imamo svoju dušu. S jedne strane damo sve, a s druge strane ne damo metar zemlje", misli Zoran .

Radojkino mišljenje se ne mijenja jer ondje živi već duže od četiri desetljeća. Smatra kako su Dalmatinci temperamentniji, a sve u svemu, kako kaže, nisu loši nego su malo lijeni. "Takvi su, kakvi su. Takve ih je valjda priroda stvorila"

"Laže!", rekla je Mišela, a nadopunila je Rahela tvrdeći: "Dođite na sezonu 2023. pa ćete vidjeti koliko su Dalmatinci lijeni". Isto misli i Antonija koja je u obranu Dalmatinaca rekla da nisu lijeni, već su radišni.

Zoran je izjavio kako misli da nema sredine jer ,prema njemu, Dalmatinci ili rade dan i noć ili ne rade ništa.

Tada je na red došla druga neizbježna tema kada se priča o Dalmaciji - apartmani. Radojka smatra kako se može živjeti s tri apartmana koja ima jer, kako kaže, njenom suprugu i njoj ne treba previše. Radojka tvrdi da su dva mjeseca apartmani puni poprilično.