Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PRIJE 40 GODINA

Radojka se doselila u Dalmaciju, ali joj ništa ne odgovara: 'Dođite na sezonu pa ćete vidjeti koliko smo lije...

Jedan od ovotjednih kandidata je proučio kako nema sredine s Dalmacijom ili rade dan i noć ili se uopće ne rade

RTL.hr/ 30.11.2022. u 9:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog ljubavi je Radojka Curavić napustila rodni grad. Ova 64-godišnjakinja trenutno je nezaposlena, ali je po struci ugostiteljska tehničarka. Vesela i uvijek spremna na izazove - tako sebe opisuje Radojka koja se u RTL-ov kulinarski show 'Večeru za 5 na selu' prijavila prvenstveno zbog dobrog druženja. U kući gdje živi sa suprugom, nekadašnjim pomorcem, gospođa Curavić ima tri apartmana.

Inače, Radojka je prvih 20 godina života provela u Poreču, ali se teška srca preselila u Brodaricu gdje je njezin suprug rođen i živi. Prema njezinim riječima, u Istri je bolje nego u Dalmaciji, ali tako ne misle njene protukandidatkinje. Rahela tvrdi kako je u Dalmaciji sve bolje "jer ovi iz Istre sve uzimaju iz Dalmacije".

Curavić je rekla kako je u Istri bolje "po svemu, počevši od mentaliteta, o poslu da ne govorimo, standardu života...". Mišela je tada Raheli poručila kako je dalmatinsko maslinovo ulje bolje od istarskog, ali i klima. U nastavku je i dodala kako se Istrijani dolaze i kupati u Dalmaciju.

"Uvijek su nam prije govorili da smo divlja plemena, svi smo posvađani, svi su na sudu, ali opet imamo svoju dušu. S jedne strane damo sve, a s druge strane ne damo metar zemlje", misli Zoran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Radojkino mišljenje se ne mijenja jer ondje živi već duže od četiri desetljeća. Smatra kako su Dalmatinci temperamentniji, a sve u svemu, kako kaže, nisu loši nego su malo lijeni. "Takvi su, kakvi su. Takve ih je valjda priroda stvorila"

"Laže!", rekla je Mišela, a nadopunila je Rahela tvrdeći: "Dođite na sezonu 2023. pa ćete vidjeti koliko su Dalmatinci lijeni". Isto misli i Antonija koja je u obranu Dalmatinaca rekla da nisu lijeni, već su radišni.

Upravo se čita

Image
HIT

TKO NA OVU SCENU NIJE PLAKAO? Pogledajte još jednom kultnu scenu iz serije 'Dadilja'

Zoran je izjavio kako misli da nema sredine jer ,prema njemu, Dalmatinci ili rade dan i noć ili ne rade ništa.

Tada je na red došla druga neizbježna tema kada se priča o Dalmaciji - apartmani. Radojka smatra kako se može živjeti s tri apartmana koja ima jer, kako kaže, njenom suprugu i njoj ne treba previše. Radojka tvrdi da su dva mjeseca apartmani puni poprilično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
hoće li zadiviti protukandidate?

Svestrana dama! Katija otkrila: 'Jednom tjedno imam emisiju, imam svoj salon, bavimo se maslinarstvom...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba