Večera za 5 na selu

Radojkin suprug bio je pomorac, ali nisu ga oteli kao njegove sumještane: 'Otmu radnike i od kompanije...

Radojka tvrdi kako je riječ o nigerijskim domorocima, ali se točnog imena nije mogla sjetiti

RTL.hr
29.11.2022 20:30

Već više od 40 godina Radojka Curavić živi sa svojim suprugom i obitelji u mjestu Brodarica. Ova vesela gospođa po zanimanju je ugostiteljska tehničarka, ali je trenutno nezaposlena. Uz pomoć svoje obitelji vodi tri apartmana. Kako sama kaže, uvijek je spremna na izazove pa je bilo samo pitanje vremena kada će se prijaviti u RTL-ov kulinarski show 'Večeru za 5 na selu' i to ponajprije zbog dobrog druženja.

Za sebe je rekla kako je osoba koja ne može stajati na jednom mjestu niti dugo sjediti pa tako svoje slobodno vrijeme provodi vrtlareći ili baveći se maslinama, a gotovo svaki trenutak koristi za druženje s unucima. Upravo i oni uživaju u jelima njezine domaće kuhinje u kojoj se najčešće mogu naći razne vrste mesa.

Radojka se za svog supruga udala prije 41 godinu. On je bio pomorac, ali nije puno izbivao iz kuće ako se usporedi s drugim pomorcima. Prema njezinim riječima, u početku je imao ugovore prema kojima je plovio tri mjeseca, a mjesec dana bi proveo sa svojom obitelji kod kuće. Poslije je, kako kaže, dva mjeseca "navigavao" nakon čega bi mjesec dana bio doma, a brzo nakon toga prema ugovoru je provodio mjesec dana na poslu i mjesec dana sa svojom obitelji.

"Ništa strašno. Suprug moje kćeri zna biti i po šest mjeseci na brodu tako da je mom suprugu bilo super", smatra 64-godišnja Radojka, koja je većinom sama odgajala djecu. Radojkin suprug je radio u nabavci hrane za radnike na naftnim platformama, a zbog prirode posla bili su stacionirani u Nigeriji, zapadnoafričkoj zemlji, tako da su većinu vremena provodili u njihovim vodama.

Zoran misli kako je opasno biti u koži pomorca koji plovi u područjima gdje ima modernih pirata, a to zna jer je sin pomorca koji mu je prepričao svoja iskustva iz susreta s njima.

"Oni otmu ljude i od kompanije traže otkupninu. To su neki njihovi domoroci, ne mogu se sjetiti točnog njihovog naziva", pojasnila je Radojka, čiji suprug, srećom, nije imao neugodnih iskustava što se tiče pirata. Dodala da je jednom prilikom imao malariju. Ipak, otkrila je kako je nekoliko mještana, nažalost, iskusilo otmicu na svojoj koži. "Dva brata su bila zarobljena i još jedan - svi tu iz Krapnja", zaključila je domaćica.