Play ponuda
Play ponuda
večera za 5 na selu

Rahela se trudila, zaradila 34 boda, no napetost na večeri se osjetila: 'Milena ne cijeni ni ljude ni nas kao sudionike'

Rahela Grozdanov trenutno je drugoplasirana u 'Večeri za 5 na selu', a na vodećoj poziciji i dalje je Tajana. Upravo su Tajana i njezin prijatelj Mauro Raheli dali deset bodova za večeru koju im je poslužila

Image
Foto: RTL
RTL.hr/ 16.2.2023. u 21:30
Play ponuda

Učiteljica, volonterka, majka, pjevačica - Rahela Grozdanov svestrana je Riječanka koja je ugostila protukandidate u pretposljednjoj večeri tjedna. U 'Večeru za 5 na selu' prijavila se na nagovor prijatelja, a u pripravi jelovnika koristila se vještinama koje je naučila tijekom godina kuhanja za svoju djecu i sebe. U svom domu u Rijeci Rahela je ugostila umjetnicu Milenu Matešić, nutricionisticu i kozmetičarku Mirnu Međimorec, prodajnog savjetnika Maura Benčana i voditeljicu u prodaji zlata Tajanu Saldom. Rahela je za svoju večeru u konačnici dobila 34 boda te je trenutno druga u poretku! Njezina večera inspirirana stranim zemljama oduševila je Maura i Tajanu, nešto manje Mirnu, a razočarala je Milenu!

Svojim gostima Rahela je poslužila jelovnik sastavljen od piletine, kukuruza, paprike, mljevenog mesa, graška, jabuke i sladoleda od vanilije. U pripravi jelovnika Rahela se prvo prihvatila predjela, kojeg je nazvala 'Jesenski vjetar'. Naziv se protukandidatima svidio, no nitko nije uspio pretpostaviti da se iza naziva kriju punjene tortilje na meksički način. Glavno jelo nazvala je 'Snježnik', a iza njega skrivalo se irsko tradicionalno jelo - ovčarska pita. Radila ju je s junetinom, na svoj hrvatski način. Nakon pripreme glavnog jela, Rahela je za desert ekipi pripravila 'Ledeno doba'. Jelo je to koje je isprobala svojedobno u Engleskoj, a za svoju večeru odlučila mu je dati vlastitu verziju.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nakon što je Rahela pripravila svoju večeru, prihvatila se dekoracije stola, a u kombiju je ekipa počela razmišljati o tome što će im domaćica servirati. "Danas je jedna mirna večer, imam osjećaj da idemo na jednu romantičnu večeru za pet, bez obzira na okolnosti imam takav osjećaj", ispričala je Mirna u kombiju, a Mauro je izjavio da očekuje jednu perfekcionističku večeru. "Nisam mogla povezati sastojke, nije me ništa asociralo", komentirala je Milena.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Kratko je ekipa bila u neizvjesnosti jer ih je u svom domu uskoro dočekala Rahela. Poslužila im je za aperitiv bisku koju inače radi njezin kum. "Prava domaća", komentirao je Mauro. "Uzeo sam repete jer je bila jako dobra", dodao je. Nakon pohvala na račun aperitiva, Rahela je ekipi poslužila Jesenski vjetar. Zapečene tortilje poslužila je ekipi, a Mirnu je odmah zanimalo porijeklo piletine. Budući da Rahela nije uspjela nabaviti domaću piletinu, Mirna ju je izbacila iz predjela. "Izbacila sam piletinu van jer ne jedem piletinu iz komercijalnog uzgoja iz moralnog razloga", otkrila je kasnije nutricionistica. Milena joj je tijekom predjela sugerirala da tortilje priprema u pećnici, a Rahela je sugestiju prihvatila. "Nije mi bila suha, stopili su se svi okusi unutra", otkrila je Tajana. "Ne bih htjela kritizirati previše, ali apsolutni promašaj", zaključila je pak Milena. Ostatku ekipe predjelo se svidjelo.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Glavno jelo iduće je stiglo pred kandidate - Rahela je poslužila 'Snježnik', pastirsku pitu. Za Milenu je, pak, spravila i jelo bez mesa. "Budući da je Milena dosta kritična, nadam se da će to cijeniti", komentirao je Mauro Rahelin potez. "Milena ne cijeni ljude ni nas kao sudionike u showu. Ona naše poklone nije primala, ne znam, možda neće cijeniti ni ovo večeras što je za nju učinila Rahela", komentirala je Mirna. Iako se Rahela trudila da atmosfera bude što ugodnija, osjetila se blaga napetost prilikom blagovanja. "Glavno jelo u skladu s domaćicom, predivna domaćica, predivno glavno jelo", komplimentirao je Mauro Rahelu, oduševljen domaćicom i njezinim jelima. "Rahela mi je u ovom tjednu najdraža osoba i definitivno zaslužuje komplimente", objasnio je. Dame su našle mane glavnom jelu, Mirni je nedostajalo začina, a Mileni jačine okusa.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nakon glavnog jela, za kraj večere stigao je ekipi desert 'Ledeno doba'. "Prekrasno izgleda na tanjuru, tanjuri su bili onako ružičasti kao i naša Rahela što je sva bila cvjetna", ispričala je Tajana o desertu. Mirnu je zanimalo je li sladoled domaći, a kasnije je isto i napomenula komentirajući desert. Milena je također zamjerila činjenicu da nije bio poslužen domaći sladoled. "Ne jedem industrijski sladoled, ali desert je generalno bio jako dobar", komentirala je Mirna. "Ljubitelj slatkog nisam, ali ovaj desert je čudo", bio je stoga pun komplimenata Mauro.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Damama je Rahela na kraju večere poklonila ogledalo, CD, tamnu čokoladu te Bibliju. Mnoge je ganuo poklon, no Milena nije bila impresionirana. "Snalazim se sasvim dobro s dječjom Biblijom kod kuće, a za ostale upite istražujem puno pametniju literaturu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Nakon toga, ekipi je priređeno iznenađenje, Rahela je sa svojom ekipom zapjevala kandidatima. "Meni je bilo perfektno", komentirala je Tajana, a divne riječi uputio je Raheli i Mauro. Za svoju večeru Rahela je od Maura i Tajane dobila desetku, dok je od Mirne dobila devet bodova. Najmanje je bodova Raheli udijelila Milena, koja joj je dala svega pet bodova. "Smatram da je svako jelo za sebe moglo stajati, ali u sljedovima u okviru jedne večere je previše", zaključila je. Rahela je stoga završila na drugom mjestu s 34 boda.

Hoće li Mauro uspjeti pobijediti žene s kojima sudjeluje u 'Večeri za 5 na selu' gledajte sutra od 20.15 na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
A FINALE JE PRED VRATIMA...

Parovi nisu oduševljeni prijašnjim natjecateljima, a Martina i Ismael napustili show!

Play ponuda

Više s weba