Sastojci:
Meso:
- 1 svinjski lungić
- 4 jušne žlice senfa
- 1 lisnato tijesto
- Suha šunka (pršut) Umak:
- Povrće po želji (npr. Paprika - crvena, žuta, zelena, tikvica, luk, poriluk, mrkva..)
- 250 ml vrhnja za kuhanje
Kroketi:
- 5 krumpira
- Šalica mlijeka
- 1 jušna žlica marga
- 2 šalice mekog brašna
Dodatno:
- Začini
- Soda bikarbona
Priprema:
- Lungić očistite od masnoća, utrljajte sodom i ostavite da odstoji.
- Za to vrijeme pripremite povrće, očistite, narežite i stavite dinstati redom ( prvo tvrđe, zatim mekše povrće). Kada ste umiješali povrće, zaliti s deci vode i ostaviti da se dinsta.
- Očistiti, narezati krumpir i skuhati ga u slanoj vodi.
- Lungić sada operite od sode. Posušite papirnatim ručnikom. Začinite (ulje i začini po želji – vegeta/sol, papar, crvena paprika ili mix za pečeno meso). Neka odstoji.
- Povrće je pri kraju. Treba ga usitniti štapnim mikserom ili nekim drugim multipraktikom. Vratiti u posudu, dodati vrhnje za kuhanje. Začiniti. Kuhati 10 minuta.
- Lungić naglo zapecite na tavi. Vrućeg dobro namažite senfom i ostavite da se ohladi.
- Razvaljajte lisnato, na njega posložite suhu šunku, stavite ohlađeni lungić i zarolajte. Prebacite u posudu namijenjenu za pećnicu. Pecite na 180 stupnje, nekih 50min, tj.dok se lisnato ne zažuti. Ostavite da se ohladi.
- Od skuhanog krumpira napravite pire, kada se ohladi, dodajte brašno i zamijesite tijesto. Pravite krokete. Pecite u ulju. Umak, meso i krokete poslužite uz sezonsku salatu.