Večera za 5 na selu

Recept Danijele iz 'Večere za 5 na selu': Zašto danas ne bi kuhali punjene lignje s blitvom?

Sjajan recept druge ovotjedne domaćice!

RTL.hr
31.08.2022 12:00

Lignje 2 kg

Crveni luk 3 kom

Česnjak1 česanj

Peršin

Bijelo vino 2 dcl

Riža 50 g

Sol

Papar

Maslinovo ulje

Blitva 2 kg

Lignje očistiti, oprati i krakove isjeckati na sitno.

Dinstati na maslinovom ulju crveni luk i dodati krakove liganja i rižu koje podlijevamo sa bijelim vinom. Dinstati desetak minuta i dodati začine. Kad se fila malo ohladi, svaku lignju napuniti (malo više od pola) i na kraju ih pričvrstiti čačkalicom. Složtiu padelu jednu uz drugu. Kad su spremne, zalijemo ih maslinovim uljem i stavimo peći 20-ak minuta na 200 stupnjeva. Kad porumene, vadimo ih i spremne su za serviranje uz kuhanu blitvu.