Večera za 5

Recept za 5: La Parenzana

Hladno predjelo po receptu Vladimira Pantovića

RTL.hr
29.05.2019 10:00

PAŠTETA TUNA ZA 5 OSOBA

- 40 dg tune komadići

- 5 inćuna

- 2 kuhana jaja

- 10 kapara

- 2 kisela krastavca

- 1 čajna žlica senfa

- 5 kiselih maslina

- peršin

- maslac

- limun

Sve sastojke izmiksati i poslužiti sa tostiranim kruhom

DIMLJENI LOSOS NA SELJAČKI ZA 5 OSOBA

- 40 – 50 dkg dimljenog lososa

- 1 vezica peršina

- 50 ml ribljeg temeljca

- 4 listića želatine

- 1 vezica kopra

- 1 limun

- papar isol

- mileram

- kapari

Listiće želatine staviti u hladnu vodu pa potom štapnim mikserom usitniti dimljeni losos sa mileramom i sitno isjeckati kopar. Dodati sol i papar i iscijediti listiće želatine i zagrijati ih sa ribljim temeljcem dok se ne otope. Izmješati usitnjeni losos sa želatinom i ovako dobivenu masu staviti na foliju a u sredinu dimljenu ribu. Foliju zamotati kao bombon. Hladi se oko 3 sata.

Prije serviranja sitno se isjecka peršin i korica limuna i to uvaljati na smjesu. Rezati na kolutiće.