Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: La Parenzana

Hladno predjelo po receptu Vladimira Pantovića

Image
RTL.HR/ 29.5.2019. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

PAŠTETA TUNA ZA 5 OSOBA

  • 40 dg tune komadići
  •  5 inćuna
  •  2 kuhana jaja
  •  10 kapara
  •  2 kisela krastavca
  •  1 čajna žlica senfa
  •  5 kiselih maslina
  •  peršin
  • maslac
  • limun

Sve sastojke izmiksati i poslužiti sa tostiranim kruhom

DIMLJENI LOSOS NA SELJAČKI ZA 5 OSOBA

  • 40 – 50 dkg dimljenog lososa
  •  1 vezica peršina
  •  50 ml ribljeg temeljca
  • 4 listića želatine
  • 1 vezica kopra
  • 1 limun
  •  papar i sol
  • mileram
  • kapari

Listiće želatine staviti u hladnu vodu pa potom štapnim mikserom usitniti dimljeni losos sa mileramom i sitno isjeckati kopar. Dodati sol i papar i iscijediti listiće želatine i zagrijati ih sa ribljim temeljcem dok se ne otope. Izmješati usitnjeni losos sa želatinom i ovako dobivenu masu staviti na foliju a u sredinu dimljenu ribu. Foliju zamotati kao bombon. Hladi se oko 3 sata.

Prije serviranja sitno se isjecka peršin i korica limuna i to uvaljati na smjesu. Rezati na kolutiće.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
UPOZNAJTE IH!

Ivan je odabrao Donu, Gabrijelu i Vanju: Posebno mjesto u njegovom srcu ima 'zlatna djevojka'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba