PAŠTETA TUNA ZA 5 OSOBA
- 40 dg tune komadići
- 5 inćuna
- 2 kuhana jaja
- 10 kapara
- 2 kisela krastavca
- 1 čajna žlica senfa
- 5 kiselih maslina
- peršin
- maslac
- limun
Sve sastojke izmiksati i poslužiti sa tostiranim kruhom
DIMLJENI LOSOS NA SELJAČKI ZA 5 OSOBA
- 40 – 50 dkg dimljenog lososa
- 1 vezica peršina
- 50 ml ribljeg temeljca
- 4 listića želatine
- 1 vezica kopra
- 1 limun
- papar i sol
- mileram
- kapari
Listiće želatine staviti u hladnu vodu pa potom štapnim mikserom usitniti dimljeni losos sa mileramom i sitno isjeckati kopar. Dodati sol i papar i iscijediti listiće želatine i zagrijati ih sa ribljim temeljcem dok se ne otope. Izmješati usitnjeni losos sa želatinom i ovako dobivenu masu staviti na foliju a u sredinu dimljenu ribu. Foliju zamotati kao bombon. Hladi se oko 3 sata.
Prije serviranja sitno se isjecka peršin i korica limuna i to uvaljati na smjesu. Rezati na kolutiće.