Sastojci:
sušeni mol
6 kapula
1 češnjak
vezica petrusimula (peršina)
žlica koncentrata od rajčice
lovorov list
sol, papar, maslinovo ulje
Postupak:
Sušenog mola potopimo dan ranije u hladnu vodu da se namače i da omekša. Vodu promijenimo jednom. Sutradan ga stavimo kuhati u hladnu vodu, dodamo kapulu, lovorov list, malo celera i kuhamo dok se ne počne odvajati od kostiju. Zatim ga procijedimo, temeljac sačuvamo, malo ohladimo te očistimo od kožice i kostiju.
Na maslinovu ulju zažutimo kapulu dok potpuno ne uvene, dodamo usitnjeni mol i lagano pirjamo nekoliko minuta da se sve lijepo poveže. Krumpir narežemo na ploške. U širi lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo red krumpira, zatim mola s kapulom, pospemo malo sitno sjeckanog luka s peršinom, posolimo, popaprimo, pospemo malo maslinovim uljem i tako redamo dok ne potrošimo sve sastojke.
Zalijemo s malo bijelog vina, kuhamo nekoliko minuta i dodamo temeljac u kojem se kuhao mol dok ne pokrije sav krumpir. Dodamo žlicu rajčice, lovorov list, posolimo, popaprimo i kuhamo dok krumpir ne bude gotov nekih 45 min. Ostavimo jelo 15 minuta, a onda poslužimo.