Večera za 5 na selu

Recept za odličan klasični ručak: Svinjski vrat s prilogom

Recept gospođe Ruže iz 'Večere za 5 na selu'

RTL.hr
04.06.2022 12:00

Glavno jelo

Svinjski vrat

Začini

Senf

Paprika

Luk

Dan ranije staviti svinjski vrat u marinadu sa začinima. Najprije ga prepeći na tavici i se stavlja u pećnicu na 180 do 200 stupnjeva na 2 sata u međuvremenu dodati papriku,poriluk,celera. Nakon što je meso gotovo , od ostatka u pekaču se napravi umak- dodaje se brašno,paprika,gljive da bi se pojačao okus umaka.

Prilog

Krumpir

Gris

Oštro brašno

Sol

Jaje

Maslac

Mrvice

Skuhati krumpir i zdinstati ga nakon toga temfati – napraviti kao pire. Dodati oštro brašno gris sve izmješati ( suhe sastojke ), na kraju dodati sol i jaje . Napraviti tijesto oblikovati ga i ostaviti na hladnome. Kuhati u vodi s malo soli oko pola sata,za kraj ih uvaljati u topljeni maslac i mrvice

Prilog

Ljubičasti kupus

Luk

Crveno vino

Šećer

Sol

Papar

Jabuka

Brašno

1 glavicu luka zdinstati na ulju kada poprimi zlatnu boju dodati izribani ljubičasti kupus. Dok se dinsta podlijevati s vodom i crvenim vinom. Dodati žlicu šećera, sol papar. Ubaciti jabuku izrezanu na kockice i pred kraj dodati žlicu brašna da se dobije gustoća