Glavno jelo
Svinjski vrat
Začini
Senf
Paprika
Luk
Dan ranije staviti svinjski vrat u marinadu sa začinima. Najprije ga prepeći na tavici i se stavlja u pećnicu na 180 do 200 stupnjeva na 2 sata u međuvremenu dodati papriku,poriluk,celera. Nakon što je meso gotovo , od ostatka u pekaču se napravi umak- dodaje se brašno,paprika,gljive da bi se pojačao okus umaka.
Prilog
Krumpir
Gris
Oštro brašno
Sol
Jaje
Maslac
Mrvice
Skuhati krumpir i zdinstati ga nakon toga temfati – napraviti kao pire. Dodati oštro brašno gris sve izmješati ( suhe sastojke ), na kraju dodati sol i jaje . Napraviti tijesto oblikovati ga i ostaviti na hladnome. Kuhati u vodi s malo soli oko pola sata,za kraj ih uvaljati u topljeni maslac i mrvice
Prilog
Ljubičasti kupus
Luk
Crveno vino
Šećer
Sol
Papar
Jabuka
Brašno
1 glavicu luka zdinstati na ulju kada poprimi zlatnu boju dodati izribani ljubičasti kupus. Dok se dinsta podlijevati s vodom i crvenim vinom. Dodati žlicu šećera, sol papar. Ubaciti jabuku izrezanu na kockice i pred kraj dodati žlicu brašna da se dobije gustoća