"Pitu sam naučio...Kolegice na poslu rade pite pa mi se svidjelo, onda sam ja probao kod kuće. Dale su mi neke recepte pa sam probao kod kuće nekoliko puta", otkrio je.
Dodao je kako mu mama isto pravi pitu, a kako je bosanskih korijena svi su očekivali da je bolja od njega. No, Davor kaže da to nije tako. "Mama isto pravi super pitu, ali nisam od nje naučio", rekao je, a na pitanje što ona kaže: "Da je bolja od njene!"
Kako Davor razvlači tijesto, pogledajte u videu, a sastojke pronađite u nastavku!
Recept:
- Brašno 800gr
- Sol 20gr
- Ulje 0,2dl
- Biber 0,05gr
- Krumpir 2kg
- Luk crveni 1kg
- Slanina
800 gr glatkog brašna staviti u posudu i postepeno dodavati 400ml tople vode i 1dl ulja i miješati dok se ne dobije fino tijesto da se ne lijepi za ruke.
Nakon toga staviti u hladnjak da odmori 2-3h. Nakon što je tijesto odmorilo formiramo tri jufke i krenemo lagano sa razvlačenjem dok ne dobijemo skroz prozirne koru za tijesto koju punimo sa sjeckanim krumpirom na kockice i lukom u omjeru 70:30% za krumpir. Nakon toga dodajemo papar i sol i preko njih slaninu sitno narezanu. Kad srolamo kore stavljamo u nauljenu tepsiju. U zagrijanu pečnicu na 200 stupnjeva stavljamo peći 45min i nakon toga izvadimo i podlijemo sa slanom vodom i ostavimo jos 15 minuta da se peče. Kad je gotovo prekrijemo krpom da malo odstoji 20 minuta.