Večera za 5

Recepti koji su iznenadili gledatelje, ali i goste: Pohanci s čipsom, slavonska plata na čačkalici i pop...

Kandidati prošle sezone 'Večere za 5 na selu', osim brojnih tradicionalnih recepata, otkrili su i neke svoje, koje su sami smislili. Ususret novoj sezoni emisije, koja starta u ponedjeljak, 27. siječnja u 20 sati, kliknite na >> SLJEDEĆA << gdje donosimo neke od njih!

RTL TV
21.01.2020 17:55

Pohanci s čipsom

Na večeri kod moderne bake Đurđice, koja je pripremila jela onako kako to ona i njezini unuci najviše vole, našli su se i pohanci s čipsom. Evo recepta:

Sastojci:

- pileći bataci, boce, krila, bijelo meso

- jaja

- čips ljuti

- brašno

- krumpir

- luk

- mahune

- zelena salata

- radič

- mladi luk

- paradajz

- feta sir

Priprema:

Meso nasolimo i ostavimo da malo odstoji. Amponiramo kao za pohanje samo umjesto u mrvice meso uvaljamo u čips.

Prilog - restani krumpir:

Krumpir skuhamo s ljuskom. Očistimo ga i stavimo na preprečni luk. Sve zajedno izmiješamo.

Prilog - dinstane mahune:

Mahune očistimo i skuhamo u slanoj vodi. Luk dinstamo i na njega stavimo mahune. posolimo i popaprimo.


Slavonska plata na čačkalici

Tomislav je bio jedan od kandidata prošle sezone 'Večere za 5 na selu', a svojim gostima je poslužio slavonske delicije u obliku kanapea.

To je iznenadilo goste na večeri pa su to i dosta iscrpno komentirali. "Znači stvarno za pod zub", zezale su ga gošće, a on je rekao: "Naravno, dame, vi znate da ja pazim na vašu liniju."


Pop tart Andyja Warhola

Tomislav je također poslužio i svoj desert pod nazivom Pop tart Andyja Warhola, a recept pročitajte u nastavku.

Sastojci:

- 300 g svežih jagoda (približne veličine)

- 330 g keksića

- 110 g maslaca

- 200 g mliječne čokolade

- 100 g crne čokolade

- 200 ml slatkog vrhnja

- Kalup za tart

- Šlag (rum/vanilija)

Priprema

Keksiće izblendirati, dodati istopljeni maslac i sve dobro izmiksati.Smjesu zatim prebaciti u kalup i pažljivo rasporediti po dnu. Čokoladu izlomiti na kockice. Zagrijati slatko vrhnje (ne smije provrijeti) i preliti njom čokoladu. Ostaviti da odstoji minuut, a zatim dobro izmiješati.


Izvaditi kalup iz zamrzivača i sipati ujednačenu čokoladnu masu preko biskvita od keksa.Oprane i očišćene jagode pažljivo gurnuti u čokoladnu masu, tako da jedna polovina voća viri iz nje.Ostaviti poslasticu u frižideru da odstoji najmanje dva sata.
Gotov kolač izvaditi iz kalupa i narezati. Po želji posuti bademima, orasima ili pistaćima.