Pohanci s čipsom
Na večeri kod moderne bake Đurđice, koja je pripremila jela onako kako to ona i njezini unuci najviše vole, našli su se i pohanci s čipsom. Evo recepta:
Sastojci:
- pileći bataci, boce, krila, bijelo meso
- jaja
- čips ljuti
- brašno
- krumpir
- luk
- mahune
- zelena salata
- radič
- mladi luk
- paradajz
- feta sir
Priprema:
Meso nasolimo i ostavimo da malo odstoji. Amponiramo kao za pohanje samo umjesto u mrvice meso uvaljamo u čips.
Prilog - restani krumpir:
Krumpir skuhamo s ljuskom. Očistimo ga i stavimo na preprečni luk. Sve zajedno izmiješamo.
Prilog - dinstane mahune:
Mahune očistimo i skuhamo u slanoj vodi. Luk dinstamo i na njega stavimo mahune. posolimo i popaprimo.
Slavonska plata na čačkalici
Tomislav je bio jedan od kandidata prošle sezone 'Večere za 5 na selu', a svojim gostima je poslužio slavonske delicije u obliku kanapea.
To je iznenadilo goste na večeri pa su to i dosta iscrpno komentirali. "Znači stvarno za pod zub", zezale su ga gošće, a on je rekao: "Naravno, dame, vi znate da ja pazim na vašu liniju."
Pop tart Andyja Warhola
Tomislav je također poslužio i svoj desert pod nazivom Pop tart Andyja Warhola, a recept pročitajte u nastavku.
Sastojci:
- 300 g svežih jagoda (približne veličine)
- 330 g keksića
- 110 g maslaca
- 200 g mliječne čokolade
- 100 g crne čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- Kalup za tart
- Šlag (rum/vanilija)
Priprema
Keksiće izblendirati, dodati istopljeni maslac i sve dobro izmiksati.Smjesu zatim prebaciti u kalup i pažljivo rasporediti po dnu. Čokoladu izlomiti na kockice. Zagrijati slatko vrhnje (ne smije provrijeti) i preliti njom čokoladu. Ostaviti da odstoji minuut, a zatim dobro izmiješati.
Izvaditi kalup iz zamrzivača i sipati ujednačenu čokoladnu masu preko biskvita od keksa.Oprane i očišćene jagode pažljivo gurnuti u čokoladnu masu, tako da jedna polovina voća viri iz nje.Ostaviti poslasticu u frižideru da odstoji najmanje dva sata.
Gotov kolač izvaditi iz kalupa i narezati. Po želji posuti bademima, orasima ili pistaćima.