Večera za 5

Recepti za 5: Nekoliko finih recepata za sve ljubitelje sira!

Naši kandidati svakog tjedna pripremaju ukusna jela u 'Večeri za 5 na selu', a mi smo izdvojili nekoliko od mnoštva finih recepata sa sirom koji bi vam se mogli svidjeti!

RTL.hr
21.07.2019 08:54

Sirni urnebes

Sastojci:

- šumsko voće

- keksi

- sir

- vrhnje

- jaja

- maslac

- limun

- šećer

- želatina

1 korak:

Petit kekse usitnimo u blenderu i u njih dodamo maslac i šećer, stavimo u kalup i pečemo 10 do 15 minutana 170 stupnjeva.

2 korak:

U posudu stavimo 600 grama krem sira, 4 jaja, sok od limuna, šećer i vanili šećer. Sve sastojke izmiksamo i ulijemo u kalup na temperaturu od 170 na 20 minuta.

3 korak:

U posudu stavimo kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer te sve sastojke izmiksamo i dodamo u kalup na prvu kremu. Nakon toga sve stavimo u ugašenu pećnicu kojoj je temperatura bila 170 na 20 minuta. Te kolačstavimo u hladnjak 2 do 3 sata.

4 korak:

Preljev od šumskoga voća i želatine.


Sirna lambada

Sir brie i gorgonzola

- Kruška

- Pršut

- Cherry rajčica, rukola

- Parmezan

- Maslinovo ulje, sol i papar

Vrijeme pripreme: 20 min

Kruške izrežemo na kriške, zalijemo maslinovim uljem i paprom i kratko zapečemo na tavi. Još vruće kriške kruški s jedne strane obložimo gorgonzolom, s druge brieom i zarolamo u šnitu pršuta. Poslužimo s rajčicom i rukolom.


Kolač bake Marice

Sastojci:

- 1 buča

- domaći sir

- domaće vrhnje

- mast

Postupak: napraviti tijesto od brašna, vode i malo soli, pustiti da malo odstoji, valjkom tanko razvaljati i puniti nadjevom i zapeći

Postupak za nadjev: buču oguliti, naribati, posoliti, dodati sir, vrhnje, jaje


Šareni svijet

Sastojci:

- 500 gbijele piletine

- 500 g tjestenina s špinatom

- 200 g pasirane rajčica

- 2 svježe zelene paprike

- 2 svježe crvene paprike

- 2 svježe žute paprike

- 100 g cherry rajčice

- rukola (po želji)

- začin fajita

Piletinu,paprike te rajčicu narezati na kockice.
Tjesteninu sašpinatom skuhati te piletinu na malo vodepariti dok ne omekša te po potrebi dolijevati vodu dok piletina nije mekana. Dodati još malo vode te staviti 1-2 žličice fajita začina. Potrebno je ostaviti nešto više vode kako bi se napravio umak te začini dobro stopili s mesom. Na to sve potrebno je dodati povrće te ostaviti par minuta s vatre i servirati s pasiranom rajčicom.

Šopska salata:

- 500 g feta sira grana padano ekstra tvrdi sir

- krastavci

- 250 g cherry rajčice

- rukola

- paprika crvena

Povrće svenarezati na kockice te dodati feta sir ili grana padano ekstra tvrdi sir